A fél világot sokkolta Victoria Beckham azzal, hogy saját vérének felhasználásával készíttetett magának arckrémet. Dr. Házi Edina hatóanyag-szakértő szerint azonban nem biztos, hogy megérte a szenvedés és a befektetett összeg. 

Saját véréből készíttetett magának hidratáló krémet Victoria Beckham. Ezzel nemcsak rajongóit, hanem a fél világot sokkolta. A Fem3 Café műsorában most dr. Házi Edina hatóanyag-szakértőt kérdezték meg arról, hogy az ilyen készítmények valóban jó hatással vannak-e a bőrre. 

A szakértő szerint ez a Drakula-terápia felturbózott változata. „Ilyenkor a páciens vérét lecentrifugálják, a plazmát és a sejtes elemeket különválasztják, és az üledéket, ami képződik, egy kicsit felturbózzák vitaminokkal. Majd ezt követően az arcot tűs mezoterápiával felsértik, és ezt a masszát rákenik” – ismertette a Drakula-terápiát dr. Házi Edina. 

Mint mondta, ez az eljárás egy elméleti feltevésen alapul, miszerint a sérülések helyein, ahol vérömleny keletkezik, a sejtépülés, sejtgyógyulási folyamatok beindulnak. A szakértő szerint ennek a terápiának nem sok eredménye van. A Victoria Beckham számára készült krém is ennek az eljárásnak egy még furcsább változata. 

„Számomra hihetetlen, hogy bármilyen olyan hatása lenne, hogy magamra merném kenni” – mosolygott a szakértő.