5 + 1 ok, hogy mindennap smoothie-val indítsd a reggelt

Forrás: Shutterstock -
reggel smoothie turmix
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak egyszerűen és gyorsan elkészíthető a reggeli turmix, de rendkívül egészséges is. Íme, 5 + 1 ok, hogy miért indítsd minden egyes napodat smoothie-val!
  • 1. hidratál

Ha nem is teszel hozzá plusz folyadékot, akkor is rendkívüli hidratáló hatása van a reggeli turmixoknak, hiszen a zöldségek és gyümölcsök – típustól függ ugyan, hogy pontosan mennyit – nagy mértékben tartalmaznak vizet. Reggel pedig, a 8 órás alvás után egyenesen szomjazza a szervezet a vizet.

  • 2. rostokban gazdag

A két perc alatt összedobált turmix tele van rostokkal. Az élelmi rostok a víz után a legfontosabb alkotóelemei a testsúly szabályozásának és a jó anyagcserének. Ha pedig ez megvan, akkor a fogyás, a karcsúság, a lapos has garantált. A reggeli kávé helyett is jól jársz a rostokban gazdag smoothie-kkal.

A zöldség- és gyümölcsturmixok tele vannak rostokkal Forrás: Shutterstock
  • 3. magas vitamin- és ásványianyag-tartalom

Megkérdőjelezhetetlen, hogy ez a vitaminokban és ásványi anyagokban leggazdagabb reggeli. A friss zöldségek és gyümölcsök szinte minden fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amire a szervezetnek szüksége van az egészséges működéshez.

  • 4. annak is jó, aki nem szeret reggelizni

Sokan nem szeretnek reggelizni, pedig pontosan tudjuk, hogy csakis reggelivel érhetünk el kiegyensúlyozott táplálkozást. Aki mindennap reggelizik, az sokkal könnyebben tud lefogyni, illetve megtartani a súlyát. Kutatások szerint a reggeli a napközbeni nassolási vágyat is mérsékli. A smoothie valójában egy frissítő üdítőital, ami még azoknak is könnyedén lecsúszik, akik nem szeretnek, nem tudnak reggel enni.

A smoothie gyors, mégis tápanyagokban gazdag reggeli Forrás: Shutterstock
  • 5. megnövekedett zöldség- és gyümölcsfogyasztás

Megfigyelhető, hogy sokkal könnyebben elfogyasztjuk az ajánlott fél kiló zöldség- és gyümölcsadagot, ha turmixolva isszuk meg egy részét. Folyadékként ráadásul sokkal nagyobb mennyiséget tudunk bevinni a szervezetbe. Nem beszélve arról, ha valaki kifejezetten kevés friss zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, hiszen a smoothie-kat azok is szeretik, akik önmagában nem esznek friss terményeket.

  • +1 gyorsan elkészül

A smoothie még a zabkásánál is gyorsabban elkészíthető reggeli. Mindössze össze kell dobálni a turmixba az általad összeválogatott zöldségeket és gyümölcsöket, és egy perc alatt el is készül a reggeli ital. Próbáld ki a citrusos, a piros bogyós vagy éppen a zöld smoothie-kat, recepteket itt találsz!

Plank – egy egyszerű, de annál nagyszerűbb gyakorlathttp://www.life.hu/ez-zsir/20190403-plank-gyakorlat-erre-jo.htmlEgyszerű, mégis hatékony – ki ne szeretné ezt a párosítást? A plank gyakorlata éppen ilyen! Most eláruljuk, milyen jótékony hatásai vannak, és hogyan kell helyesen kivitelezni. Ez Zsír!OrigoFalási rohamokkal küzdött, ma már imádja az életét az egykor 110 kilós lányhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190401-randi-vasquez-fogyasanak-eletmodvaltasanak-tortenete.htmlA 27 éves Randi Vasquez sokféle diétát kipróbált fiatalabb korában, de az evési rohamok mindig felülkerekedtek rajta. Az igazi változás és áttörés akkor jött, amikor 2015-ben megismerkedett a BBG módszerrel, amely óriási lendületet és motivációt adott neki. Ismerd meg a fiatal lány történetét! Ez Zsír!Origo72 kilót fogyott egy év alatt – Korábban ötezer kalória volt a napi adagjahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190325-emily-shiffer-eletmodvaltasanak-fogyasanak-tortenete.htmlDaniella Piovesana gyerekkora óta súlyproblémákkal küzdött. Tinédzserként 5000 kalória volt a napi adagja, amit főleg gyorséttermekben fogyasztott el. Az életmódváltás sok fogyási kísérlet után, fokozatosan jött be az életébe. Ismerd meg Daniella történetét! Ez Zsír!Origo5 tipikus hiba, amit a fogyókúrázók elkövetnekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190319-tipikus-hibak-amiket-sok-fogyokurazo-elkovet.htmlFogyókúrázóként rendkívül tudatosnak és jól informáltnak kell lenni, legyen szó az étkezésről vagy éppen az edzésről, ugyanis komoly problémákat is okozhat a nem megfelelő táplálkozás, illetve sérülésveszélyes lehet a rosszul kivitelezett edzés vagy a hirtelen terhelés. Ezúttal olyan szarvashibákat gyűjtöttünk össze a diétás étrend kapcsán, amelyeket feltétlenül el kell kerülni. Ez Zsír!OrigoÉtelek, amelyek alapvetően fedezik a vasigényünkethttp://www.life.hu/ez-zsir/20190311-vasigeny-es-vaspotlas-elelmiszerekbol-keszitmenyekbol.htmlA vas rendkívül fontos nyomelem, meghatározó szerepe van a sejtek oxigénellátásában, az energiatermelő folyamatokban, illetve több enzimnek is alkotóeleme. Ha szervezetünk nem jut elég vashoz, megjelennek a vashiányos vérszegénység tünetei, mint a kimerültség, szédülés, fejfájás. Hogyan kerülheted el ezt az állapotot? Eláruljuk! Ez Zsír!OrigoSchobert Norbi újragondolta a módszert, amivel 46 kilót fogyott: ismerd meg az űrhajósdiétáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190313-schobert-norbi-uj-modszere-az-urhajos-dieta-ezzel-fogyott-le.html1985. szeptember 2-án Schobert Norbi testnevelő tanára, Széles Lajos a 104 kilós és sokat gúnyolt Norbi kezébe adott egy újságcikket. A Mi világunk című lapban megjelent írás az űrhajósok diétájáról szólt, és sorsfordító lett az életmód-tanácsadó életében. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.