Nemcsak egyszerűen és gyorsan elkészíthető a reggeli turmix, de rendkívül egészséges is. Íme, 5 + 1 ok, hogy miért indítsd minden egyes napodat smoothie-val!

  • 1. hidratál

Ha nem is teszel hozzá plusz folyadékot, akkor is rendkívüli hidratáló hatása van a reggeli turmixoknak, hiszen a zöldségek és gyümölcsök – típustól függ ugyan, hogy pontosan mennyit – nagy mértékben tartalmaznak vizet. Reggel pedig, a 8 órás alvás után egyenesen szomjazza a szervezet a vizet.

  • 2. rostokban gazdag

A két perc alatt összedobált turmix tele van rostokkal. Az élelmi rostok a víz után a legfontosabb alkotóelemei a testsúly szabályozásának és a jó anyagcserének. Ha pedig ez megvan, akkor a fogyás, a karcsúság, a lapos has garantált. A reggeli kávé helyett is jól jársz a rostokban gazdag smoothie-kkal.

A zöldség- és gyümölcsturmixok tele vannak rostokkalForrás: Shutterstock
  • 3. magas vitamin- és ásványianyag-tartalom

Megkérdőjelezhetetlen, hogy ez a vitaminokban és ásványi anyagokban leggazdagabb reggeli. A friss zöldségek és gyümölcsök szinte minden fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amire a szervezetnek szüksége van az egészséges működéshez. 

  • 4. annak is jó, aki nem szeret reggelizni

Sokan nem szeretnek reggelizni, pedig pontosan tudjuk, hogy csakis reggelivel érhetünk el kiegyensúlyozott táplálkozást. Aki mindennap reggelizik, az sokkal könnyebben tud lefogyni, illetve megtartani a súlyát. Kutatások szerint a reggeli a napközbeni nassolási vágyat is mérsékli. A smoothie valójában egy frissítő üdítőital, ami még azoknak is könnyedén lecsúszik, akik nem szeretnek, nem tudnak reggel enni.  

A smoothie gyors, mégis tápanyagokban gazdag reggeliForrás: Shutterstock
  • 5. megnövekedett zöldség- és gyümölcsfogyasztás

Megfigyelhető, hogy sokkal könnyebben elfogyasztjuk az ajánlott fél kiló zöldség- és gyümölcsadagot, ha turmixolva isszuk meg egy részét. Folyadékként ráadásul sokkal nagyobb mennyiséget tudunk bevinni a szervezetbe. Nem beszélve arról, ha valaki kifejezetten kevés friss zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, hiszen a smoothie-kat azok is szeretik, akik önmagában nem esznek friss terményeket.

  • +1 gyorsan elkészül

A smoothie még a zabkásánál is gyorsabban elkészíthető reggeli. Mindössze össze kell dobálni a turmixba az általad összeválogatott zöldségeket és gyümölcsöket, és egy perc alatt el is készül a reggeli ital. Próbáld ki a citrusos, a piros bogyós vagy éppen a zöld smoothie-kat, recepteket itt találsz!