Sokan a hűtőben tartják a csokoládét, hiszen könnyen megolvadhat. Ám a szakértő szerint ezt ne tegyük, hiszen a hideg nem hagyja, hogy igazán felszabaduljanak az ízek. 

Luke Owen Smith csokoládé-szakértő szerint sokan a boltból hazatérve azonnal a hűtőszekrénybe rakják a csokoládét. Ez hatalmas hiba, hiszen így nem szabadulnak fel azok az ízek és aromák, amelyekért egyébként fizettünk. 

Ne tedd hűtőbe a csokoládét!Forrás: Shutterstock

Szerinte a nagyon hideg legalább annyira megzavarja a csokoládét, mint az extrém meleg. Legjobb, ha sötét szekrényben tároljuk, ahol 10 és 20 fok között van a hőmérséklet, a legideálisabb, ha 15. Azt mondja, hogy csak akkor szabad hűtőszekrényben tárolni, ha az otthoni hőmérséklet eléri a 28 fokot, ami már igazán képes megolvasztani a csokoládét – írja a The Sun.