Szinte senkinek nem könnyű lemondania a cukros ételekről, még akkor sem, ha tudjuk, millió előnye van, ha az egészségesebb ételekre fókuszálunk. Amy Gorin dietetikus most az amerikai Women's Health magazinnak arról beszélt, hogy elég, ha a hozzáadott cukrot tartalmazó ételek bevitelét csökkented a napi kalóriamennyiséged maximum 10%-ára.

„Ez már csak azért is könnyen betartható, mert ott van mellette minden más olyan étel, ami természetes módon előforduló cukrot tartalmaz, mint például a gyümölcsök vagy a tejtermékek" – idézi a magazint a Cosmo.hu. A dietetikus arról is beszélt, milyen előnyökkel jár a cukor csökkentése. 

1. Ha nem tömjük magunkat hozzáadott cukorral, pár nap alatt elmúlik a sóvárgásunk, és már egyáltalán nem kívánjuk az édeset. 

2. Stabil lesz vércukorszint, nem lesz kajakóma, evés utáni szédülés és álmosság.

3. A  vércukorszint rendbetételével együtt a hangulatingadozások is csökkenni fognak.

4. Sokkal intenzívebben érezzük a természetes ízeket, így egy adag gyümölcs is kielégíti az édességigényünket. 

5. Egészségesebb marad a szívünk, kisebb az esélye a magas koleszterinszintnek és az ingadozó vérnyomásnak. 

Forrás: Shutterstock