Szinte senkinek nem könnyű lemondania a cukros ételekről, még akkor sem, ha tudjuk, millió előnye van, ha az egészségesebb ételekre fókuszálunk. Amy Gorin dietetikus most az amerikai Women's Health magazinnak arról beszélt, hogy elég, ha a hozzáadott cukrot tartalmazó ételek bevitelét csökkented a napi kalóriamennyiséged maximum 10%-ára.
„Ez már csak azért is könnyen betartható, mert ott van mellette minden más olyan étel, ami természetes módon előforduló cukrot tartalmaz, mint például a gyümölcsök vagy a tejtermékek" – idézi a magazint a Cosmo.hu. A dietetikus arról is beszélt, milyen előnyökkel jár a cukor csökkentése.
1. Ha nem tömjük magunkat hozzáadott cukorral, pár nap alatt elmúlik a sóvárgásunk, és már egyáltalán nem kívánjuk az édeset.
2. Stabil lesz vércukorszint, nem lesz kajakóma, evés utáni szédülés és álmosság.
3. A vércukorszint rendbetételével együtt a hangulatingadozások is csökkenni fognak.
4. Sokkal intenzívebben érezzük a természetes ízeket, így egy adag gyümölcs is kielégíti az édességigényünket.
5. Egészségesebb marad a szívünk, kisebb az esélye a magas koleszterinszintnek és az ingadozó vérnyomásnak.
