Ha ősz, akkor hygge: éld át a bekuckózás örömét

Forrás: Shutterstock -
bekuckózás hygge ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2017-ben lett különösen felkapott szó a "hygge" hazánkban is. Ahogy azonban jött, úgy le is csengett, pedig egy nagyon fontos kifejezésről van szó. A hygge a dán kultúrából indult el világhódító útjára, habár mi, magyarok is jól ismerjük a jelentését és fontosságát, csak néha elfelejtjük igazán megélni.

A dánok szerint a hygge az élet legmélyebb értelmének megtapasztalása: a lecsendesedés, a nyugalom, a boldogság és a béke pillanata, amit a szerelmeddel, családoddal, barátaiddal élhetsz meg. A szó erősen kötődik az otthonhoz, a meghitt, biztonságos környezethez. Sokszor a karácsony szentségével állítják párhuzamba, hogy mit takar a hygge érzés, és valóban szemléletes a példa, hiszen ekkor az együttlét és az élet ünneplése kerül előtérbe. Bárki, aki közel érzi magához a hygge értelmét, az valószínűleg korábban is megtapasztalta már, hogy mennyire kellemesek az őszi és téli bekuckózós esték, amikor gyertyafény társaságában beszélgetünk a szeretteinkkel, miközben a sült gesztenye és a forralt bor készül a konyhában.

Éld át az őszi bekuckózás örömét, a hygge-t Forrás: Shutterstock

Öltsd magadra

A lélek otthonossága szoros összefüggésben van a test harmóniájával, ebben pedig nagy szerepe van annak is, hogy mi van rajtunk. Mennyire kényelmes a ruhánk: elég meleg-e, nem túl szoros-e, kellemes viselet-e. Gondolj bele, hányszor előfordul, hogy a ruha teremti meg egy-egy alkalomhoz a kellő hangulatot. Például ha készülsz egy fontos eseményre, akkor érzed igazán a jelentőségét, amikor magadra veszed a megfelelő viseletet: egyszerűen hangulatba hoz. Így van ez akkor is, amikor otthon teremtünk hangulatot.

1. Tezenis 3290 Ft, 2. Bershka 3995 Ft, 3. H&M 6995 Ft, 4. Women'Secret 9195 Ft, 5. Zara 3295 Ft, 6. H&M 2995 Ft, 7. Pull&Bear 8995 Ft Forrás: Life.hu

Vedd körül magad vele

A körülöttünk lévő tárgyak, vagy hogy éppen milyen foglalatoskodásba merülünk bele, az is meghatározza aktuális érzéseinket, hangulatunkat. Gyertyát gyújtani, venni egy forró fürdőt, egy gyümölcstea ízét évezni egy puha takaró alatt, mind-mind kellemes melegséget adnak a testnek és a léleknek. Segítenek megnyugodni, elengedni a napi stresszt, az ártó gondolatokat. Ami a gondolatok lecsitítását illeti, nincs is jobb megoldás erre, mind elidőzni egy kellemes tevékenységnél, legyen szó olvasásról, rajzolásról, színezésről, vagy egy jó társaskátékról.

1. Pauza - gyapjú takaró 26.990 Ft, 2. Keramiko.hu - almasütő 3800 Ft, 3. Marbushka - Carta Magica társasjáték 11.900 Ft, 4. Bookline - Színező 2990 Ft, 5. H&M Home - csésze 1295 Ft, 6. Lush - Sparkly Pumpkin habfürdő 1890 Ft, 7. Greenway Design - szójagyertya 3950 Ft Forrás: Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.