Kádbapisiléssel lépnének fel a norvégok a vízpazarlás ellen

Forrás: Shutterstock -
vízpazarlás Norvégia zöld életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Oslói Víz- és Csatornázási Ügynökség egyik vezetője a lakosságnak adott tippeket ahhoz, hogyan tudják csökkenteni az általuk használt víz mennyiségét. 

A szakember felhívta rá a figyelmet, hogy a közeli Dániában feleannyi vizet használnak az emberek, de azt sem árt tudni, hogy az esős klíma ellenére a norvég fővárosban már 2017-ben vízhiányt hirdettek. Ennél fogva egyébként abszolút jogos, hogy oda kell figyelni a pazarló vízfogyasztásra, de a szakember néhány ötletén bizony kiakadtak az emberek. Az egyik ilyen volt a kádbapisilés, a kommentelők szerint ugyanis akkor már a nagydolgot is érdemes lehet a zuhany alatt elintézni. A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a mosógépet és a mosogatógépet is csak akkor indítsák el, ha az tele van - ezzel mondjuk egyet lehet érteni.

Zuhanyzás közben is megejthetjük a pisilést - Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.