Tovább forog a Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm

Fotó: Szvacsek Attila -
dokumentumfilm Hosszú Katinka koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány, valamint az olimpia elhalasztása ellenére tovább forog a Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm.

A Katinka címmel készülő portréfilm alkotóinak döntése szinkronban áll az eredeti szándékukkal, miképpen a stáb szárazon és vízen, a felkészülés hullámhegyein és hullámvölgyein át követi az úszónő felkészülését a tokiói olimpiai játékokra. A sors fintora, hogy ilyen típusú nehézségre, mint egy világjárvány és az olimpia lemondása, senki sem számított.

Folyatódik a forgatás. Fotó: Szvacsek Attila

A készülő film megörökíti a jelenlegi vészhelyzetet is, amikor a háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok úszófenomén, harcba száll a koronavírus-járvánnyal és az olimpia elhalasztásával. Továbbra is folytatja az edzéseket, és a három aranyat hozó riói olimpia után Tokióban újra versenybe száll a győzelemért.

Igazából engem legerősebben soha nem az érmek motiváltak, sokkal inkább az ösztönöz, hogy másoknak segítsek azzal, hogy a saját példámon keresztül megmutatom, hogy kemény munkával igenis el lehet jutni a csúcsra.

"Hosszú Katinka egy magyar szuperhős, mi pedig az első magyar szuperhős filmet készítjük"- állítja a producer. Fotó: Szvacsek Attila

A járvány okozta nehézségről a rendező is megszólalt:

„Minden dokumentumfilm rendező vágya, hogy valami olyan extrém esemény történjen a forgatás alatt, amit a kamera megörökít az utókor számára, amire még álmában sem gondol senki. Ez most nekünk sajnos maximálisan összejött. Lelkileg, fizikailag és szellemileg is óriási kihívás ebben a vészterhes időben leforgatni ezt a filmet, de állunk elébe. Szó szerint renden kívüli időt élünk, amely rendkívüli alkotásokra sarkall. Szerencsések vagyunk, hogy Katinka a filmünk hőse, az ő példája napról napra itt lebeg előttünk: mindent belead, semmi és senki nem tántoríthatja el a céljától, alázatos, szorgalmas, kitartó és soha nem adja fel. Őt kell követnünk, minden értelemben."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.