Müller Cecília: "Ma még nem a régi, megszokott rendszer érvényes"

Forrás: MTI/Kormany.Hu -
korlátozás karantén Müller Cecília koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mai napon 3035 főre nőtt az igazolt fertőzöttek száma az országban. Ebből aktív fertőző 2054, tehát ők a mai napon pozitívnak és kezeltnek tekinthetőek. Közülük 1290 fő a fővárosban, vagy Pest megyében él, vidéken pedig 764 személy fertőzött. A mai naptól a vidéken életbe lépő korlátozások enyhítése azonban korántsem azt jelenti, hogy vége a veszélynek. 

Az egészségügyi ellátás a mai naptól elindul, de természetesen nem olyan szinten, ahogy a járvány előtt. A háziorvosi ellátásnál telefonon kell bejelentkezni, 1 óra alatt legfeljebb 4 ember ellátása történhet meg. Akár személyes találkozóra is sor kerülhet, ha telefonon keresztül nem tujduk megoldani a panaszunkat. Ha ezen nem tudunk megjelenni, abban az esetben új időpontont kell kérni az orvostól. Ez érvényes az összes többi alapellátásra is. Ahol nem kell személyes megjelenés, ott továbbra is vegyünk igénybe a telefont például: igazolás, dokumentumok igénylése esetén éljünk ezzel a lehetőséggel.

Forrás: MTI/Kormany.Hu

- hangsúlyozta Müller Cecília.

Budapesten és Pest megyében a kijárási korlátozás szabályai továbbra is élnek. 4677 esetben intézkedtek a rendőrök a hosszú hétvégén, 1319 esetben bírságoltak is. Karantén megszegése 33 esetben történt. 83 ügynél pedig közveszéllyel való fenyegetés - számolt be Kiss Róbert rendőr alezredes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.