Bikini-körkép: így válassz fürdőruhát az alkatodhoz

forma Nyár bikini életmód fürdőruha alkat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nyár, akkor strand, ha strand, akkor bikiniszezon. De vajon melyik alkatra milyen bikini illik, és mi számít trendinek? Milyen fazont érdemes választani azoknak, akik körte vagy alma alkatúak, és mit érdemes a kismellűeknek hangsúlyozni? Elég csupán a kényelmet szem előtt tartani? Ha nem tudod, melyik darabot válaszd idén, és kellene egy kis segítség, olvasd végig cikkünket, amiben igyekszünk minden felmerülő kérdésre választ adni.

Nincs két egyforma ember, így két teljesen egyforma test sem. Azt azonban érdemes szem előtt tartani, milyen az alap alkatod, és melyek azok a fazonok, amik jobban passzolnak az adottságaidhoz, bár van, hogy a kivétel erősíti a szabályt.

Alma alkat

Az alma (vagy kör) alkatú lányoknak karakteres a válla, nagyobb a melle, a derékvonaluk kevésbé erősebb, a hasuk pedig nagyobb. Az alma alkatúak felsőteste teltebb, a lábuk viszont formás és általában vékony, így ez alapján érdemes fürdőruhát választani.

Ha ezeket a mondatokat olvasva magadra ismertél, érdemes olyan fürdőruhát választanod, ami a dekoltázsod hangsúlyozza, például egy nyakba kötős háromszög alakú darabot, ami személyiségedtől függően lehet egyszínű vagy mintás is. Az alma alkatúaknak jól állhat a tankini is, de az egybe fürdőruha is mélyebb mellkivágással, hiszen ezt viselve a lábak és a mellek vannak fókuszban.

Az alma alkatúaknak jól állhat az egybe fürdőruha is mélyebb mellkivágással Forrás: Shutterstock

Homokóra alkat

A homokóra alkatúak lehetnek egészen karcsú, de telt alkatúak is. Az ilyen alkatú hölgyeknél a mellek, a derékvonal és a csípő gyönyörű homokóra alakot formáznak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a derékrész a legkarcsúbb, a popsi és a csípő pedig gömbölyűbb. Ezt a testalkatot tartják a legnőiesebbnek, talán nem véletlenül.

A homokóra alkatnál mindenképp érdemes hangsúlyossá tenni a vékony derekat, de szinte az összes fazon jó választás lehet ezzel a formával. A bandeau (pántnélküli) melltartó egy egyszerű, megkötős vagy sima alsóval tökéletes választás lehet, de ha bevállalósabb vagy, választhatsz egyrészes, oldalt kivágott darabokat is, amik még hangsúlyosabbá teszik a derekat.

A homokóra alkatnál a pántnélküli melltartó egy egyszerű alsóval tökéletes választás lehet Forrás: Shutterstock

Háromszög /körte alkat

A körte alkatú nőknél a csípő, a fenék, és a comb sokkal hangsúlyosabb, mint a felsőtest. Az egyik leghíresebb körte alkatú híresség J.Lo, akit nők milliói irigyelnek adottságai miatt.

Ha körte alkatod van, akkor az alsótested a hangsúlyosabb, épp ezért ideális olyan fürdőruhát választani, ami felülre vonzza a tekinteteket. Jó választás lehet egy szimpla fekete bugyi, és egy színes, vagy fényes felső. Ha széles a csípőd, érdemes szélesebb, magasabb derekú bugyit választani, de ha az egyberészes darabokat részesíted előnyben, az sem probléma: válassz olyat, aminek a mellrészénél díszítés vagy behúzás van, így arra a tájékra kerül a hangsúly. Tévhit, hogy a megkötős bikini nem ajánlott a körte alkatúaknak.

Ha körte alkatod van az egyberészes darabok közül válassz olyat, aminek a mellrészénél díszítés van Forrás: Shutterstock

Téglalap alkat

A téglalap alkatúaknak nem domináns sem a válla, sem a csípője, sem a derékvonala. Bár ez az alkat kissé fiús, hiszen nincsenek olyan domborulatok, mint a homokóra alkatnál, nem szabad elkeseredni: a csípőt és a hasat könnyedén ki lehet emelni.

A megkötős fazon a csípőt és a lapos hasat is jól kiemeli, a harsány, színes, mintás darabok pedig nagyon nőiesek, így ezeket viselve rögtön elterelődik a hangsúly a kissé fiús alkatról. A felsőket tekintve felejtsd el az egyszerű pántnélküli, bandeau darabokat, amik lenyomják a mellet: válassz inkább fodrosat, ami optikailag növeli is kicsit a keblek méretét.
Alaktól függetlenül a legfontosabb, hogy jól érezd magad a bőrödben, és olyan fürdőruhát válassz, ami igazán passzol a személyiségedhez, és amiben igazán komfortosan és magabiztosnak érzed magad!

A téglalap alkatúak válasszanak fodros felsőrészt, ami optikailag növeli kicsit a keblek méretét Forrás: Shutterstock

Most pedig következzen néhány általános infó, amit érdemes tudni a megfelelő fürdőruha kiválasztása előtt:

  • a keresztben futó pántok keskenyítik a derekat
  • a mintás, zárt felsőrész szélesíti a mellkast
  • a csíkos bugyi szélesíti a csípőt
  • a V-kivágású felsők szuper dekoltázst varázsolnak
  • a mintás, kosaras, vagy fodros melltartó hangsúlyossá teszi a felsőtestet
  • a derékban húzott, V-kivágású fürdőruha tökéletesen elfedi a hastájéki zsírpárnákat
  • ha széles a vállad, érdemes asszimetrikus pántú és mintájú, nyakba kötős bikinit választanod
  • lapos popsira fodros, élénk színű, vagy mintás alsót válassz
  • a hosszanti csíkos darabok optikailag hosszítják a testet

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.