Megőrülsz a szúnyogoktól? Íme néhány házi praktika

Forrás: Shutterstock -
szúnyog rovar házi praktika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén nyáron még nagyobb szúnyoginvázióra számíthatunk, mint eddig, hiszen sok csapadék és nagy hőség várható, ráadásul megjelent egy új faj, a tigrisszúnyog, amelynek a csípése sokkal kellemetlenebb tünetekkel jár.

A nem rég hazánkba telepedett új, ázsiai szúnyogfaj nem csak éjszaka támad, hanem napközben is. Az apró rovarok képesek teljesen megkeseríteni egy kellemes nyári programot. Szerencsére van megoldás rá!

Mivel a vérszívóknak különösen kifinomult a szaglásuk, különböző illatokkal tudod elriasztani őket. Kifejezetten nem kedvelik a borsmenta, a szegfűszeg, a levendula, a citrom vagy a narancs aromáját, így ha beszerzel ilyen illóolajokat, a kellemest összekötheted a hasznossal, ugyanis a jó illat mellett a szúnyogok is távol maradnak.

Természetes módszerekkel is védekezhetsz a szúnyogok ellen. Forrás: Shutterstock

Remek megoldás lehet, ha egy fél citromba vagy narancsba beleszúrsz néhány szegfűszeget, egy edénybe teszed, és felöntöd alkohollal.

Kipróbálhatod azt a megoldást is, hogy egy tálba egyszerűen almaecetet öntesz, és kiteszed az ablakba. Később látni fogod, mennyi vérszívó esett a csapdába.

Köztudott, hogy a füstöt nem szeretik a kis rovarok. Így sokat segíthet a füstölő is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.