Blokád alá került egy turistahajó a koronavírus miatt

Forrás: Shutterstock -
COVID-19 turistahajó Norvégia vesztegzár koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lezártak egy turistahajót a norvég partoknál szerdán, mivel kiderült, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje egy korábban a hajón tartozkódott utasnak. 

A norvégiai Bodoe kikötőjében áll az a hajó, amit blokád alá helyeztek egy korábbi utas miatt, akinek pozitív lett a koronavírus tesztje. A Bors információi szerint a fedélzeten 123 utas és 85 fős személyzet tartozkódik, akik bizonytalan ideig nem hagyhatják el a vízi járművet.

Forrás: MTI/AP/Eldar Emric

Az MTI szerint folynak a tárgyalások azzal kapcsolatnak, hogy végezzenek-e tesztelést a hajó utasain, mivel a hajó tulajdonosa szerint egyelőre senkin nem észleltek gyanús jeleket.

Norvégia más turistahajóin is beszámoltak hasonló esetekről, volt, ahol már 44 ember tesztje lett pozitív. A helyzetre reagálva Norvégia szigorította a turista hajók belépését az országba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.