Így befolyásolják az alvási szokásaink a kapcsolatunkat

párkapcsolat alvás összebújás bizalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok mindent elárul a párkapcsolatunkról, hogy milyen alvópózban töltjük el együtt az éjszakát. 

A The Sun információi szerint egyáltalán nem mindegy, hogyan helyezkednek el a párok alvás közben. Egy 2000 embert megkérdező tanulmányból kiderült, hogy szoros összefüggés van az alvópóz és a kapcsolat eintenzitása, mélysége között.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

"Alvás közben a tudatalattink formálja a testbeszédünket, így akaratlanul is kifejezésre juttathatunk olyan dolgokat a párkapcsolatunkkal kapcsolatban, amelyet nem is biztos, hogy tudatosítunk"

- mondta a tanulmány egyik szex-és párkapcsolatszakértője, Jessica Leoni.

Azt fontos megjegyezni, hogy a kapcsolat kezdeti szakaszában sokkal jellemzőbb az összebújva alvás, ami idővel számos esetben változhat. Ennek nem az elhidegülés az oka, hanem sokkal inkább a bizalmi kapcsolat elmélyülése, hiszen minél több ideje tart a kapcsolat, annál kevésbé kell intimebb alvózpózzal bizonygatni a ragaszkodást, az elköteleződést.

"Bajt inkább akkor kell szimatolni Leoni szerint, amikor párunk hirtelen változtat alvópózt: az addigi összebújásból rövid idő alatt az lesz, hogy a másik oldalra fordulva alszik el"

- zárta le Leoni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.