A szoknya mindenkinek jól áll, főleg ez a három típus

fashion week szoknya őszi divat szoknya télre magazin szoknya divat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A női gardrób elengedhetetlen eleme a szoknya, s bár a gyengébbik nem képviselői közül nem mindenki van jó viszonyban ezzel a ruhadarabbal, érdemes kísérletezgetni, mert annyi hossz és fazon divatos manapság, hogy egészen biztos, hogy mindenki megtalálhatja az alkatának és ízlésének legmegfelelőbbet.

A régi időkben csak és kizárólag szoknyát hordhattak a nők, ám az emancipáció valamint az, hogy munkába álltak a gyengébbik nem képviselői is – s ehhez elengedhetetlen volt a praktikusabb, kényelmesebb öltözködés – megreformálta a lányok és asszonyok ruhatárát. Olyannyira, hogy

sokan kifejezetten idegenkednek már a klasszikus női viselettől, a szoknyától.

Holott egy jó szoknya kényelmes, csinos és nem utolsó sorban remekül korrigálja az alakunkat.
Nézzük meg a 2020/2021-es ősz-tél 3 legdivatosabb darabját, mert bizony a szoknya hidegebb időben is nyugodtan hordható.

Ceruzaszoknya

A ceruzaszoknya egy igazi klasszikus, amelynek jellemzője, hogy szorosan követi a test vonalát és általában térdig ér. A ceruzaszoknyát

sokáig az irodai viselettel azonosították,

ám az utóbbi időkben igazi megújuláson ment keresztül ez a ruhadarab és a női gardrób univerzális lakójává vált. Blúzzal és körömcipővel viselve nagyon elegáns tud enni, de egy laza pólóval és sportcipővel kombinálva igazi vagány, utcai outfitet varázsolhatunk magunknak. Előnye, hogy kiemeli a csípő gömbölyűségét, nyújtja a lábakat, ráadásul számos anyagban megvásárolhatjuk, így télen is jó barátunk lehet egy bakanccsal vagy egy hosszabb szárú csizmával.

A ceruzaszoknya egy igazi klasszikus, ami szorosan követi a test vonalát és általában térdig ér Forrás: Shutterstock

A-vonalú szoknya

Ez a szoknyatípus szintén extrán nőies, s biztosra vehetitek, hogy minden testalkaton jól mutat.

Optikailag vékonyítja a derekat, főleg ha magasan záródik

vagy vastag övvel hangsúlyozzuk ezt a részt, ráadásul évek óta divatos mini és midi hosszúságban is, így a modern és a konzervatív stílus kedvelői is megtalálhatják a számunkra ideális darabot. Ősszel választhatunk egy pliszírozott, lengébb anyagú modellt, míg télen jöhetnek a vastagabb anyagú szoknyák.

Az a-vonalú szoknyatípus extrán nőies, és minden testalkaton jól mutat Forrás: Shutterstock

Nadrágszoknya

A nadrágszoknyák igazi reneszánszukat élik, ráadásul rengetek fazonban és hosszban megtalálhatóak az üzletek polcain. Ez az a típus, amely ugyan nadrág, tehát két szára van, mégis szoknya hatását kelti, vagy azért, mert annyira bő a szára vagy azért, mert igazán rafináltan úgy alakították ki a szabását, hogy

előröl szoknya benyomását kelti, hátulról azonban egyértelműen nadrág.

Utóbbiak főleg mini változatban kaphatóak, ráadásul a nagyon divatos kockás mintázatban. Ezekből egy vastagabb harisnyával, rövid pulcsival és sneakerrel nagyon vagány szettet állíthatunk össze, míg a klasszikusabb, hosszú nadrágszoknyák, akár irodai viseletnek is alkalmasak egy blúzzal és blézerrel kombinálva.

A nadrágszoknyák igazi reneszánszukat élik, ráadásul rengetek fazonban és hosszban megtalálhatóak az üzletekben Forrás: Shutterstock

Ősszel és télen sem kell tehát lemondanod a legnőiesebb ruhadarabok egyikéről, a szoknyáról, mert harisnyával, bokacsizmával, térdcsizmával, bakanccsal és sportcipővel is bátran hordhatod őket a mini fazontól egészen a maxiig, a szűk ceruzafazontól a csajos A-vonalig, s az anyagok terén is szinte végtelen a kínálat, hiszen a bőrszoknya most épp annyira divatos, mint a szövet, a velúr vagy a farmer.
Ha pedig az érdekel, hogy melyek a szezon legdivatosabb nadrágjai, olvasd el az előző cikkünket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.