Makói lombkoronasétány - Egy hely, ahol eggyé válhatsz az őszi természettel

Forrás: maroskalandpart.hu -
belfolditurizmus2020 Makó lombkoronasétány lombkorona tanösvény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elérkeztünk a Fedezd fel az őszi Magyarországot! című 5 részes cikksorozat harmadik állomásához, amelyben a makói lombkoronasétány, illetve annak környéke kerül bemutatásra. Ha kíváncsi vagy, mely hazai tájak számítanak jő őszi úti célnak, akkor jó helyen jársz.

A Fedezd fel az őszi Magyarországot! előző részeiben bemutattuk, miért érdemes ellátogatni Boldogkőváraljára, illetve, hogy milyen gyönyörű természeti csoda tárul elénk a Gaja-szurdokban található vízesésnél is. Most pedig a makói lombkoronasétányé lesz a főszerep, amit semmi esetre sem szabad kihagynod, ha szereted az aktív, természetes környezetben történő kikapcsolódást.

191 méter a lombok felett

Ha szereted igazán közel érezni magad a természethez, és megfigyelni a fákon éldegélő madarak és mókusok mindennapjait, akkor a makói lombkoronasétány egy neked való hely. Itt ugyanis

191 méteren keresztül sétálhatsz a lombok között, 8-10 méter magasan.

A tanösvény tavasszal és nyáron is elragadó panorámával örvendeztet meg minket, de talán ősszel a legizgalmasabb, amikor a falevelek ezernyi színben pompáznak. A friss levegő, az aktív kikapcsolódás és a kényelmes testmozgás pedig biztosan megteszi minden pozitív hatását - testi és lelki egészség szempontjából is.

191 méteren keresztül sétálhatsz a lombok között, 8-10 méter magasan Forrás: maroskalandpart.hu

Maradj a lombok között!

A Maros Kalandpart nem véletlenül viseli ezt a nevet, ugyanis a kötélpálya a káprázatos Maros folyó mellett kacskaringózik. Aki szeret kúszni-mászni, próbára tenni a kitartását és az erejét, az mindenképpen látogasson el a makói kalandparkba, amely

4 méter magasságban, 29 feladatból álló kötélpályával

várja az érdeklődőket. Nem kell aggódni a nehézségi fokozatok miatt sem, ugyanis a tervezők ügyeltek arra, hogy mindenféle előképzettség nélkül is jó emlékekkel távozzanak a látogatók.

A kötélpálya a káprázatos Maros folyó mellett kacskaringózik Forrás: maroskalandpart.hu

Ha már Makón jársz...

Akkor érdemes tudnod, hogy ez a város nem csak a lombkoronasétány és a kötélpálya miatt értékes. A Maros jobb partján fekvő, Szegedtől és Hódmezővásárhelytől mindössze 30 kilométerre lévő település ugyanis számos látnivalóval rendelkezik, amellyel rengeteg turistát vonz magához az év minden évszakában. Ott van például a csodás Belvárosi Református templom, a Római Katolikus Plébániatemplom, valamint a Földeáki Dózsa Vadásztársaság is. Ezek mind-mind olyan nevezetességek, amelyeket kár kihagyni, ha már Makó felé vetted az irányt.

Idén kifejezetten nagy szerepe van az életünkben a hazai, természetközeli úti céloknak, hiszen ezeket biztosan nem veheti el tőlünk a koronavírus-járvány. Használjuk ki hazánk adottságait, élvezzük ki az ősz kincseit, mielőtt beköszönt a tél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.