Így élte meg idegösszeomlását Járai Máté: "Volt nap, amikor az ágyból sem tudtam kikelni"

színész idegösszeomlás Járai Máté Járai Kíra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon nehéz időszakon van túl a színész, Járai Máté. Hónapokkal ezelőtt idegösszeomlást kapott, ami annyira padlóra küldte, hogy pszichiátrián kezelték és gyógyszereket szedett. 

Járai Máté már boldogan meséli, hogy túl van élete egyik legdurvább és legnehezebb időszakán, amit nemcsak őt, hanem feleségét, Járai Kírát is rendkívül megviselte.

A Blikknek mesélt arról a színész, hogy milyen előzményei voltak idegösszeomlásának.

"Forgattam, Győrben játszottam, és volt, hogy négy óránál többet nem tudtam aludni, egy idő után pedig már le sem feküdtem, mert tudtam, utána nehezebb lesz felkelni.

Tavaly márciusban 88 évesen meghalt a nagymamám, Járai Riza. Próbáltam, amikor jött a hír, és azonnal indultam elbúcsúzni tőle. Ez volt az első igazán fájó, nehéz gyászélményem, ami után összetörtem. Közel álltunk egymáshoz, a halála olyan folyamatot indított el, aminek az lett a vége, hogy a kimerültség és a fájdalom miatt egy előadás alatt pánikrohamom volt. Infúziót kaptam és pihentem. A színház adott két hónap szabadságot, de a forgatások nem álltak le.

Máté végül egy szakember tanácsára befeküdt egy vidéki pszichiátriára.

Infúziót kaptam és pihentem. A színház adott két hónap szabadságot, de a forgatások nem álltak le.Volt nap, amikor az ágyból sem tudtam kikelni. Rettegtem kamera elé vagy színpadra állni, attól tartva, megint pánikrohamom lesz. Nyolc hónap alatt sikerült kilábalnom ebből az állapotból"

- mondta őszintén Máté.

Az embert próbáló időszak a házasságába is nehéz időszakot hozott.

"Nemcsak engem, Kírát is megviselte a betegségem. Szenvedett attól, hogy nem tud nekem segíteni. Nyolc hónap nagyon sok idő, és látni, hogy az, akit szeretsz, a másik feled nem tud kimászni a gödörből, az pokoli érzés" - zárta le a színész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.