Egyenletesebb és fiatalosabb arcbőrt szeretnél? Akkor használj retinolt

Forrás: Shutterstock -
bőr retinol ránctalanítás magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A retinol igazi szupersztárnak számít a szépségápolásban. Ha teltebb, simább és fiatalosabb bőrt szeretnél, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod ezt az összetevőt. Az arcod biztosan meg fogja hálálni, ha helyesen alkalmazod.

Ha problémás a bőröd, esetleg szeretnéd csökkenteni, megelőzni a ráncokat, vagy egyszerűen tudatos bőrápoló vagy, akkor a te terméked a retinol. Ez az a szer, amelynek minden nő polcán ott a helye, mert túlzás nélkül állíthatjuk, hogy csodákra képes a bőrrel. Nem véletlen, hogy ezt az összetevőt előszeretettel alkalmazzák a szépségiparban, az azonban meglepő, hogy a legtöbb hétköznapi ember milyen keveset is tud a retinol hatásáról és használatáról. Az nem kérdés, hogy a bőrápolásban ő a császár, az azonban igen, hogy hogyan érdemes beépíteni a bőrápolási rutinunkba. Nézzük, mi is az a retinol, mitől számít csodaszernek, és mire kell figyelnünk, ha alkalmazni szeretnénk.


Mi az a retinol?

A retinol az A-vitamin származékok családjába tartozik, vagyis a retinoidok közé. Közülük a legerősebb hatású a retinolsav, ám ez vényköteles. Mivel a retinol nem aktív molekula, és a bőrben alakul át retinolsavvá, ezért gyengédebb is, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a hatása nem látványos. Bizonyítottan az egyik legjobb öregedésgátló szérum, de nem ez az egyetlen, ami miatt érdemes használnunk.

Ha teltebb, simább és fiatalosabb bőrt szeretnél, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod a retinolt Forrás: Shutterstock


Fokozza a kollagén termelését

Arról már biztosan mindenki hallott, hogy a kollagén kulcsfontosságú a bőr szépségének megőrzésében, ez az a fehérje, amely rugalmassá és egyenletessé teszi. Ezért tartalmaznak gyakran a szépségápolási termékek kollagént, de sokkal hatásosabb, ha abban segítünk a bőrünknek, hogy a megfelelő mennyiséget termeljen belőle. A retinol ebben segít, így teszi rugalmasabbá és egyenletesebbé a bőrt, és a ráncokat is halványítja.


A szabadgyökök ellen is felveszi a harcot

Antioxidánsként fellép a szabadgyökök káros hatásaival szemben, ezzel szintén az öregedés jeleinek eltüntetésében segít. Rendszeres és helyes használatával teltebb, frissebb és fiatalabb bőrt kapunk. A retinolt tartalmazó szépségápolási termékek, krémek használatával ráadásul a bőrünk olajtermelését is szabályozzuk.


Pattanásos bőrre is kiváló

Azok, akik hosszú ideje küzdenek már pattanásokkal, valószínűleg mindenféle szert és krémet alkalmaztak már, itt az ideje a retinolt is bevetni. Alkalmazásával csökkenthetjük a pattanások kialakulásának esélyét, de az utánuk maradt hegek eltűntetésére is kiválóan alkalmazható. Ha ez nem lenne elég, a retinol használatával fényesebb és egyenletesebb tónusú bőrt kapunk.

Nem mindegy, hogyan használjuk

Ne tévesszenek meg a kis számok! Általában százalékokkal jelölik, pontosan milyen mennyiségű retinolt is tartalmaz egy-egy termék, és ebből az 1% már igazán erősnek számít. Ez azt jelenti, hogy kezdetben törekedjünk a kevesebbre, hiszen hozzá kell szoktatnunk a bőrünket ehhez az összetevőhöz. Ha mégis a legerősebb mellett döntünk, akkor a használat rendszerességét kell csökkentenünk. Hetente bőven elég kétszer alkalmaznunk kezdetben, de háromnál többször nem is feltétlenül szükséges. Minden esetben este vigyük fel a megtisztított arcunkra, akár a bőrápolónk után, ha szeretnénk egy kicsit lassítani a felszívódását. Fontos, hogy egyenletesen oszlassuk el, és az is, hogy használjunk mellette reggel fényvédőt. Nem azért, mert a retinol hatására érzékenyebbé válna a bőrünk a sugárzásra, hanem azért, mert fényvédőzni mindig kell!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.