Így készíts illatos, szemet gyönyörködtető díszeket narancsból

Forrás: Shutterstock -
karácsony Narancs magazin dekoráció gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A narancs épp annyira része az ünnepeknek, mint a fahéj, a szegfűszeg, vagy a sült gesztenye. Ez a gyümölcs elengedhetetlen része a karácsonyi időszaknak, ennek fényében cikkünkben olyan narancsból készült dekorációkat gyűjtöttünk össze, amiket garantáltan imádni fogsz.

Nincs karácsony narancsillat nélkül, de ki mondta, hogy csak illóolajokkal, vagy narancs illatú gyertyával varázsolhatsz gyümölcs illatot a lakásba? Az alábbi dekorációk mindegyike könnyedén, viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, meghatározó illatával és kinézetével pedig a te otthonodba is meghitt karácsonyi hangulatot varázsol.

Hámozz művészien!


A narancshámozásnak csak a képzelet szab határt. Fogj egy éles kést, és véss a narancs héjába különböző motívumokat, de vigyázz, hogy a gyümölcs húsáig ne vágj be. Egy kis tányérra téve gyönyörű, illatos, különleges díszt kapsz, ha pedig szegfűszeget szúrsz a gyümölcsbe, nemcsak az illata lesz fenomenális, de még különlegesebb alkotások születhetnek. Ha szeretnéd, feldobhatod a szegfűszeggel díszített narancsokat egy-egy szép, karácsonyi szalaggal is, és felfüggesztheted lakásod legkedveltebb helyiségeibe.

A narancshámozásnak csak a képzelet szab határt Forrás: Shutterstock

Készíts ablakdíszt!


Ha szereted a letisztult, hagyományos dolgokat, akkor a narancsból készült ablakdíszt is imádni fogod. Vágd vékony szeletekre a narancsot, és alaposan szárítsd ki őket. A legjobb, ha egy kandalló tetején szárítod, de radiátoron vagy sütőben is szuper végeredményt kaphatsz. Ezután a narancs szeleteket kösd egymáshoz, készíts belőle füzért, és lógasd le az ablak tetejéről.

Ha szereted a letisztult, hagyományos dolgokat, akkor a narancsból készült ablakdíszt is imádni fogod Forrás: Shutterstock

Mécsestartó


Vágd félbe a narancsot, és szedd ki a húsát úgy, hogy a héj mindenhol épségben maradjon. Nyomj a tetejébe mintát - akár sütemény kiszúróval is készítheted – az aljába pedig tegyél mécsest. Érdemes belülről kifelé szaggatni a mintákat, és szegfűszeggel körberakni őket a még látványosabb összhatás kedvéért. Ha kész, illeszd össze a tetejét és az alját, gyújts mécsest, és gyönyörködj a látványban.

Érdemes szegfűszeggel körberakni a még látványosabb összhatás kedvéért Forrás: Shutterstock

Ajtódísz


Ahhoz, hogy ajtódíszt készítsünk a narancskarikákból, nem szükséges koszorúalap. Fogd a szárított narancskarikákat, és kör alakban, egy ragasztópisztoly segítségével rögzítsd őket egymás mellé úgy, hogy fedésben legyenek. Ha szeretnéd, eltolva több karikát is egymásra ragaszthatsz a még szebb összhatás kedvéért.

Ahhoz, hogy ajtódíszt készítsünk a narancskarikákból, nem szükséges koszorúalap Forrás: Shutterstock

Karácsonyfadísz


Gondoltad volna, hogy jópofa dísz is készíthető narancshéjból? Pedig igen. Vágd ki a narancs héját kiszúróval, tegyél bele akasztót, alaposan szárítsd meg, és már rakhatod is a karácsonyfára. Ha vékony szeleteket vágsz a narancsból, azt is felhasználhatod díszként, akár önmagában, akár fahéj rudakkal, falevelekkel, esetleg csillagánizzsal díszítve.

Jópofa dísz is készíthető narancshéjból Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.