A leghíresebb pornóoldal, a Pornhub kedden bejelentette, hogy megszünteti a videók letöltési opcióját, valamint azt is korlátozni fogják, hogy ki tölthet fel videókat az oldalra.

A botrány forrása pedig nem más volt, mint a New York Times-ban, ahol december elején látott napvilágot egy olyan cikk, miszerint egyes videókon  bőven 18 éven aluliak szerepelnek.

A szereplők között van olyan is, aki nem is tudta, hogy felvétel készült róla szex közben. A nap cikkéből kiderült, hogy a videókban szereplő nők karrierjét és életét teljesen tönkretette az, hogy tudtuk nélkül felvétel készült róluk, amelyet fel is töltöttek a Pornubra. Amellyel akár az ismerőseik is találkozhattak.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Julian Stratenschulte

Sokakat még gyermekkorukban kényszerítették meztelen képek feltöltésére, de köztük van egy fiatal tinilány is, aki egy idősebb fiúnak küldött erotikus videókat, aki később feltöltötte a netre a felvételeket. A Pornhubnak pedig azért is különösen kellemetlen, hiszen az ilyen esetek szűrését a moderátorok végzik, de úgy látszik kevésnek számít az erre a feladatra szánt 80 alkalmazott.