Botrány kialakulóban: több kiskorúról töltöttek fel erotikus felvételeket a leghíresebb pornóoldalra

kiskorú pornó botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A leghíresebb pornóoldal, a Pornhub kedden bejelentette, hogy megszünteti a videók letöltési opcióját, valamint azt is korlátozni fogják, hogy ki tölthet fel videókat az oldalra.

A botrány forrása pedig nem más volt, mint a New York Times-ban, ahol december elején látott napvilágot egy olyan cikk, miszerint egyes videókon bőven 18 éven aluliak szerepelnek.

A szereplők között van olyan is, aki nem is tudta, hogy felvétel készült róla szex közben. A nap cikkéből kiderült, hogy a videókban szereplő nők karrierjét és életét teljesen tönkretette az, hogy tudtuk nélkül felvétel készült róluk, amelyet fel is töltöttek a Pornubra. Amellyel akár az ismerőseik is találkozhattak.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Julian Stratenschulte

Sokakat még gyermekkorukban kényszerítették meztelen képek feltöltésére, de köztük van egy fiatal tinilány is, aki egy idősebb fiúnak küldött erotikus videókat, aki később feltöltötte a netre a felvételeket. A Pornhubnak pedig azért is különösen kellemetlen, hiszen az ilyen esetek szűrését a moderátorok végzik, de úgy látszik kevésnek számít az erre a feladatra szánt 80 alkalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.