Idézzük fel 2020 legszuperebb diétás ötleteit

Forrás: Shutterstock -
diéta fogyás magazin fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Üdvözöllek 2021-ben! Az újévi fogadalmad az volt, hogy idén testedet szentélyként fogod kezelni? A testmozgás mellett ugye nem felejtetted el, hogy az étkezésre is kellő figyelmet kell szentelned? Egészen biztosan idén is sok szuper diétás ötlettel fogunk szolgálni, de addig is nézzük meg, milyen tippeket adtunk 2020-ban!

Íme, a tavalyi év legjobb diétás tippjei

F, mint falj!

Az állítják, az F-faktor koplalás nélkül olvasztja le rólunk a kilókat. Kell ennél jobb? Az „F" a fiber szóra, azaz a rostra utal. Ennek a diétának a lényege ugyanis a rosttartalmú ételek fogyasztásában rejlik, mivel ezekkel az ember hamarabb és hosszabb időre érzi magát jóllakottnak. A mintaétrendért kattints IDE!

Diéta, ami a hosszú élet ígéretével kecsegtet

Kutatók több mint 600 idős európai embert kértek fel, hogy teszteljék egy éven keresztül a mediterrán étrendet. Ez teljes kiőrlésű pékárukat, halat, soványhúst, zöldségeket és gyümölcsöket, valamint hüvelyeseket tartalmazott, sőt, még némi alkoholt is engedett. A tesztelési időszak után felmérték az alanyok egészségi állapotát, és arra jutottak, hogy a szervezetben lévő gyulladások csökkentek, ami pozitívan hat az agyműködésre, az emésztésre, továbbá lassítja az öregedést.

Forrás: Shutterstock

A zeller segít a gyors és hatékony fogyásban

A zeller fantasztikus zöldség, ami kiváló méregtelenítő hatású, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, nyugtatják a gyomrot, hidratálnak és csökkentik az éhségérzetet. A legjobb, ha valamilyen ital formájában fogyasztod a gyors fogyás érdekében. ITT találsz receptet.

Azt hitted jól csinálod? Tévedtél!

Több olyan étel is van, amit jobb, ha elkerülsz diéta idején, mivel rengeteg rejtett cukrot tartalmaznak, így egyáltalán nem támogatják a súlyvesztést. Mutatjuk is!

Tippek, ha a jojó-effektus az ellenséged

Kevesebb motivációromboló dolog létezik a fogyásban, mint az, amikor nehezen sikerül leadnod pár kilót, ami aztán pár hónap múlva újra visszjön. Ennek okairól és megelőzéséről Dr. Bajnok Éva belgyógyász, endokrinológus, diabetológus, obezitológus szakorvos beszélt.

Forrás: Shutterstock

Édesség diéta alatt? Sima ügy!

Videós receptben mutattuk meg, miként lehet egy cukormentes, magas rosttartalmú kekszből mutatós édességet készíteni, ami ráadásul még szuper finom is.

Egy dietetikus elmondta továbbá, melyek az egészséges édességekés miként lehet a jól ismert desszerteket egészséges alapanyagokból és a cukor mellőzésével elkészíteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.