A kutatók szerint ez a diéta a hosszú élet titka

étrend hosszú élet egészség Testről és lélekről
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számtalan diéta létezik, amik garantálják a fogyást. Sokuk azonban nagyon veszélyes, így nem árt szakember segítségét kérni. Kutatók szerint létezik egy olyan módszer, ami örökre megoldja a súlyfelesleggel küzdők életét.

A hosszú és teljes élethez az egészséges étrend mellett elengedhetetlen több dolog is: ilyen a rendszeres testmozgás, a kreatív tevékenységek. Ami nélkül azonban mit sem ér az egész, az a lelki stabilitás és a társas kapcsolatok.

A kutatók 612, körülbelül 65-79 év közötti idősebb embereket kértek fel a kísérletre különböző európai országokban. Azt kérték tőlük, hogy egy évig kövessék a teljes kiőrlésű pékárukat, halat, soványhúst, zöldségeket és gyümölcsöket, valamint hüvelyeseket bőven tartalmazó mediterrán étrendet, amelyben mérsékelten alkohol is belefér.

Forrás: Science Photo Library/IGOR STEVANOVIC / SCIENCE PHOTO LIBRARY/Igor Stevanovic / Science Photo

A vizsgálat elején és után is felmérték az érintettek egészségügyi állapotát. Az eredmények alapján ez a fajta mediterrán étrend, csökkenti a szervezetben lévő gyulladásokat, ami mind az agyműködést, mind pedig a beleket egészségesen és frissen tartja, valamint lassítja az öregedést is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.