Évek óta rettegésben él Magdika néni, akit korábban szilveszterkor támadtak meg az otthonában

szilveszter börtön félelem rablás bíróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két évvel ezelőtt történt a brutális támadás, amikor Magdika nénire az otthonában támadt rá egy 13 éves magyar és egy 28 éves olasz fiú. Többször megrúgdosták, megverték, kikötözték és halálosan megfenyegették. A tárgyalás két éven keresztül hűzodott, a napokban ért véget.

Sosem fogja elfelejteni a 65 éves nagymama, Magdika néni a két évvel ezelőtti szilveszter estéjét, amikor a kutyái hangos ugatása miatt ki akarta engedni az ebeket a házból, mire berontott az ajtón egy 13 éves magyar és egy 28 éves olasz férfi. Rögtön megtámadták az idős asszonyt, többször megrúgdosták, összeverték, majd egy telefonkábellel megkötözték és késsel halálosan megfenyegették.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

"Pénzt követeltek tőle, az egész házat felforgatták. Több százezer forintot vittek el. Ami ennél is rosszabb, a lelki teher, amit a két éve húzódó tárgyalás a családnak jelentett"

- nyilatkozta a Ripostnak Magdika néni fia.

Sándor, az asszony fia szerint édesanyja sosem lesz már a régi, a lelki terheket azóta is magával cipeli.

"A támadás után három hónappal kiderült, hogy egy tíz centis vérrög alakult ki anyu fejében az agya és a koponyája között, amit azonnal el kellett távolítani. Élet-halál között lebegett hónapokon keresztül a támadás miatt, anélkül, hogy tudtunk volna róla"

- mesélte Sándor.

A napokban megtörtént a tárgyalás, megszületett az ítélet a most 15 éves fiú és 29 éves olasz társa ügyében. Jogerősen a kamaszfiú három és fél évet kapott, de mivel két éve előzetesben van, és a büntetés kétharmadánál már szabadulhat, így már csak négy hónapja van hátra. Az olasz férfi kilenc és fél évet kapott, amiből két évet ő is előzetesben töltött.

"Elégedetlenek vagyunk az ítélettel, túl könnyen megússzák, arra hivatkozva, hogy milyen a családi hátterük. Ez magyarázat lehet arra, amit anyuval csináltak? Ráadásul ez már a sokadik bűncselekmény, több helyre is betörtek azelőtt, hogy anyura rátámadtak.

Értetlenül álltunk a bíróságon az ítélet előtt, anyu teljesen kikészült, pedig alapból sem önmaga a történtek óta" - mondta szomorúan a megtámadott asszony fia.

"Idegileg tönkrement, hónapokig nem tudott egyedül aludni, most be van rácsozva az ablaka, mozgásérzékelő van mindenhol, kamerák a szobában. Mintha egy börtönben lenne!

Pedig mindenki tudja, ő a légynek sem ártott soha, mégis ezt kell átélnie, és a tettesek csak ennyit kapnak. A történtek óta anyu a szilvesztert még nehezebben viseli, stresszel, fél. A mostani szilvesztert is ébren töltötte: egész éjjel nem aludt, végül hajnalban szenderült el, így nem is tudtuk utolérni. Hiába hívtuk, nem vette fel, már a legrosszabbra gondoltunk, de szerencsére nem történt baj, csak le volt némítva a telefonja, de ez az egész szörnyű támadás mind a mai napig az egész családot megviseli" - tette hozzá Sándor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.