Felháborító! Kórházi dolgozók hanyagsága miatt hunyt el egy egyhetes csecsemő

Forrás: Shutterstock -
halál csecsemő kórházi dolgozók hanyagság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindössze egyhetes csecsemő volt Kaylan Coates, aki sorozatos műhibák és téves szakmai döntések miatt néhány nappal a születése után elhunyt.

Felfoghatatlan az a tragédia, ami Hayley Coates édesanyával történt, aki nemrég veszítette el egyhetes kisbabáját, Kaylan Coates-ot.

Az édesanya szörnyű körülmények között hozta világra a kisbabáját, a notthinghami kórházban senki nem foglalkozott azzal, hogy Hayley császármetszéssel szerette volna világra hozni a babáját és azzal sem, hogy a baba milyen kínokon fog keresztül menni.

Annak ellenére, hogy veszélyeztett terhes volt, azt a szülésznőt osztották be hozzá, akinek alig volt hátra a műszakjából.

A kislány alacsony pulzussal és oxigénhiányosan jött a világra. A koponyáját egy csipesszel felsértették, ami miatt agyvérzését kapott. Kaylant romló állapota miatt lélegeztetőgépre helyezték, míg végül már annyira legyengült a szervezete, hogy belehalt egy fertőzésbe

- írja az Indirekt.

Az orvosszakértő szerint, ha a kórház dolgozói kellő szakértelemmel és odafigyeléssel végezték volna a munkájukat, akkor elkerülhető lett volna a tragédia.

"Kaylan halála után az első néhány hónapban Hayley nem hagyta el a házat. Kisfia halála kihatott a mentális egészségére, és amíg nem lett hivatalos a halál oka,

Hayley-nak fogalma sem volt arról, hogyan halt meg elsőszülöttje. Bár az eredmény nem hozza vissza, viszont remélhetőleg megakadályozza, hogy más csecsemők is hasonló sorsra jussanak. Így több szülőnek remélhetőleg nem kell ilyen pusztító veszteséget elszenvedniük, mint Hayleynek és családjának"

- magyarázta az orvosszakértő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.