Szívszorító vallomás Andorai Péter fiától, egy éve hunyt el a színész

Forrás: Csudai Sándor - Origo -
gyász család Andorai Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évekig szenvedett súlyos mozgásszervi betegségben, a színész egy éve hunyt el. Fia, ifj. Andorai Péter még ma sem tudja megnézni a filmjeit, nagyon hiányzik neki az édesapja.

Már egy éve, hogy elhunyt Andorai Péter, a Kossuth-díjas színművész évekig küzdött gyógyíthatatlan mozgásszervi betegségével.

Nagy öröm volt számára, hogy még láthatta unokáját, Lénát.
„Édesapám még hallhatta, hogy kimondta neki: Papa. Vittük hozzá, amilyen gyakran csak lehet. Most is sokszor megmutatjuk Lénának nagypapája fényképét. Nem hagyjuk, hogy elfelejtse, ismerni fogja. Nagyon hasonlít rá, a papája kék szemeit örökölte, babaarca ellenére egy-egy pillantásában édesapám tekintetét látom viszont" – mesélte a színész fia a Blikknek.

Andorai Péter súlyos mozgásszervi betegséggel küzdött. Forrás: Csudai Sándor - Origo

Ifj. Andorai András még ma is nehezen viseli édesapja hiányát, nagyon jó kapcsolatuk volt.
„Édesanyámtól, Ábrahám Edittől gyerekkoromban elváltak, de nagyon jó kapcsolatban, barátságban maradtak. Soha nem volt amolyan kamaszos konfliktusom vele, édesapám bölcs, nyugodt ember volt, aki utat mutatott, és a példaképem. Ma is fáj a hiánya, a filmjeit még nem volt erőm újranézni, csak rendezgetem a felvételeit, iratait, könyveit, újságjait" – árulta el.

A színész komoly mozgásszervi betegségben szenvedett, a végén már járni sem tudott.
„Apukám mesélte, hogy egy balatoni táborozáskor vihar tört ki, arra ébredt, hogy esett rá a hideg eső, és nem tudja mozdítani a vállait. Kórházba került, és akkor állapították meg az izomdisztrófiát. Ez a fájdalmas betegség élete vége felé elhatalmasodott rajta, a végén már képtelen volt járni"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.