Érettségi nélküli hírességek - Sztárok, akik sosem végezték el a középiskolát

Catherine Zeta-Jones Jennifer Lawrence Keanu Reeves iskola középiskola Drew Barrymore Rihanna karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sikerhez vezető út olykor kiszámíthatatlan. Modellek, színészek, énekesek következnek, akiknek a nevét mindenki ismeri, és akik valamilyen okból kifolyólag félbehagyták középiskolai tanulmányaikat. Azonban a tehetség és a szerencse mégis a világhírnévig repítette őket.

Hilary Swank

A „millió dolláros bébi" 16 évesen hagyta ott a középiskolát. Visszagondolva úgy véli, ez rossz döntés volt, és egyáltalán nem büszke rá, mivel szerinte az iskola nagyon fontos.

Forrás: AFP

Keanu Reeves

Az egyik legszerényebb életet élő hollywoodi színész nem találta helyét a középiskolában, amit ott is hagyott, hogy a színészettel foglalkozhasson. Ebből is látszik, hogy a Mátrix sztárja világéletében különc volt.

Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Jason Merritt/Term

Jim Carrey

A gumiarcú színész szülei nagyon rossz anyagi helyzetbe kerültek, amikor ő 13 éves volt. Az iskola után különböző munkákat vállalt, hogy segítse a családját, de a tanulás és a munka ilyen fiatalon nem működött hosszú távon. Végül Carrey 16 évesen otthagyta a középiskolát és egy gyárban kezdett el dolgozni, mint takarító. Élete 17 évesen vett hatalmas fordulatot, amikor Los Angelesbe ment és ott felfedezték.

Forrás: AFP

Gisele Bündchen

A gyönyörű modellt egy Sao Paolo-i bevásárlóközpontban fedezték fel. Gisele mindössze 14 éves volt, amikor otthagyta az iskolát, hogy karrierjét építhesse. Ma az egyik legjobban fizetett topmodell, nem mellékesen pedig Tom Brady, amerikai focista felesége és gyermekeinek anyja.

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

Ryan Gosling

Már 13 évesen szerepelt a Disney Channel The Mickey Mouse Club című műsorában. Ryan végül 17 éves korában hagyta ott végleg a középiskolát, hogy a színészetnek szentelje minden idejét.

Forrás: FilmMagic/2015 Jason LaVeris/Jason Laveris

Cameron Diaz

Talán kevesen tudják, hogy a csodaszép Cameron nem színészként kezdte pályafutását. 16 évesen a fotómodellkedésért otthagyta az iskolát, éveken át járta így a világot, majd 21 évesen visszatért Kaliforniába. Elment A Maszk meghallgatására, aminek képzettség ellenére megkapta a főszerepét.

Forrás: Steve Jennings / Getty Images North America / AFP

Robert Downey Jr.

A Vasember sztárja nem ápolt túl jó viszonyt a középiskolával, gyakran kerülte az intézményt. Végül apja adott neki ultimátumot: vagy rendesen járjon be és tanuljon, vagy hagyja abba és keressen munkát. A színész az utóbbi mellett döntött.

Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Jay-Z

A rapper és zenei producer, bár kitűnő tanuló volt, mégis abbahagyta a középiskolát. Tehetsége azonban utat tört magának, és a Forbes szerint ő Amerika 5. leggazdagabb híressége.

Forrás: Getty Images/Kevork Djansezian

Catherine Zeta-Jones

A színésznő 15 évesen úgy döntött, nem kér a középiskolai oktatásból, helyette a színészetre akart koncentrálni, ami láthatóan megérte.

Forrás: Getty Images

Jennifer Lawrence

Mindenki elsőszámú fecsegő poszátája, J. Lawrence 14 éves korában hagyta ott a középiskolát, és saját bevallása szerint autodidakta módon kezdte magát képezni. Miután talált magának egy menedzsert, karrierje érdekében mégis leérettségizett, erős közepes átlaggal.

Forrás: Getty Images

Rihanna

Rihanna mindössze 16 éves volt, amikor aláírta első lemezszerződését, ezzel egyidőben pedig otthagyta az iskolát.

Forrás: Getty Images/WireImage/2019 Karwai Tang/Karwai Tang

Drew Barrymore

Karrierje nagyon korán elkezdődött, mindössze 7 éves volt, amikor az E.T.- ben szerepelt. Fiatal évei alatt sajnos belecsúszott az alkohol és a drogok világába is, amit mára szerencsésen maga mögött tudott hagyni. Ennek fényében azonban senkit sem lephet meg, hogy a színésznő korán abbahagyta a tanulást.

Forrás: Getty Images/FilmMagic/2018 Axelle/Bauer-Griffin

Johnny Depp

A mára igen kettős érzéseket keltő színész 15 évesen hagyott fel az iskolával, hogy rocksztár lehessen. Végül a színészettel lett világhírű, de emellett a zenét sem adta fel.

Forrás: Getty Images/2016 Anadolu Agency/Anadolu Agency

Néhány további híresség, akik nem fejezték be a tanulmányaikat: Jude Law, Patrick Dempsey, Whoopi Goldberg, Tom Cruise, Avril Lavinge, Daniel Radcliffe, Christina Applegate, Marlon Brando.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.