Az idén márciusban 20 éve mozikba kerülő Mátrix egyedi látványvilágával és már-már filozofikus mélységekig menő mondanivalójával az egyik legmeghatározóbb alkotássá vált. A trilógia folytatásáról már lehetett pletykákat hallani, de most meg is erősítették. A csapatban Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss mellett a rendezőpáros egyik fele, Lana Wachowski is fix helyet tudhat a magáénak.

A Mátrix franchise világszerte több mint 1,6 milliárd dolláros nettó bevételt hozott a konyhára, nem csoda hát, hogy egy újabb rész elkészítése mellett döntöttek. Lana Wachowski a forgatókönyv írásán túl vélhetően a rendezésbe és a forgatás előkészületeibe is besegít majd.

Lana Wachowski, korábban Laurence „Larry" WachowskyForrás: AFP/Kevin Winter

A Warner Bros egyelőre annyit árult el, hogy az új film (is) a mátrix világában fog játszódni, de arról, hogy a harmadik rész közvetlen folytatása lesz-e, még nincs hír. A rajongók körében azonban Neo és Trinity szerepe bizakodásra adhat okot, az sem kizárt, hogy egy előzményfilm készül.

A Mátrix neve egyet jelent a minőséggel és a kreativitással, ráadásul Keanu Reeves az elmúlt években csak olyan produkciókhoz adta a nevét, amik kivétel nélkül hatalmas sikert arattak, elég csak a John Wick-filmekre gondolnunk.

Keanu Reeves a Mátrix: Újratöltve című filmbenForrás: The Picture Desk/n/a/Melinda Sue Gordon

Mi felkészültünk egy újabb Mátrix-történetre, de egészen biztosan várnunk kell még rá, hiszen csak a film előkészületei zajlanak, a bemutató várható időpontjáról még nincs információ.