Kivégezték a nőt, aki kivágott egy 8 hónapos magzatot az édesanyja hasából, majd elmenekült vele

gyilkosság Lisa Montgomery kivégzés terhes magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Január 13-án kivégezték Lisa Montgomery-t, aki 2004 decemberében megfojtott egy 8 hónapos terhes nőt, majd kivágta belőle a magzatot és elmenekült vele. Az édesanyát pedig hagyta elvérezni. 

Az egész világot megrázta a brutális gyilkosság, amit 2004 decemberében egy Missouri állambeli kis településen követett el Lisa Montgomery, aki azt hazudta nyolc hónapos terhes áldozatának, hogy ő is várandós, hogy személyesen találkozhassanak.

A találkozáskor Montgomery megfojtotta áldozatát, Bobbie Jo Stinnettet, majd kivágta belőle a magzatot és elmenekült vele. Bobbie-t pedig hagyta elvérezni.

A nő holtesttét édesanyja találta meg, a gyilkost pedig rövidesen elfogták és a nyolc hónapos magzatot, aki csodával határos módon túlélte a brutális császármetszést, visszaadták az édesapjának.

Lisa Montogmery bűnösnek bizonyult előre kitervelt, különös kegyetlenséggel elkövetett bűntettében, és halálbüntetésre ítélték - írja a nuus.

Montgomery 16 évet töltött a siralomházban, végül idén január 13-én végezték ki. A gyilkos nő borzalmas életet tudhatott a magáénak. Kiskorában több alkalommal fizikálisan bántalmazták, molesztálták, édesanyja pedig eladta szexrabszolgának.

A gyerekkori traumák miatt felnőttként nem volt ép elméjű, több súlyos mentális betegsége mellett, skizofréniával is küzdött.

Az utolsó éveiben minden kapcsolatát elveszítette a valósággal. Nem tudta megkülönböztetni, mikor hallucinál, nem tudta elmondani, miért ítélték el és hol van pontosan.

Az orvosszakértők szerint nagy az esélye annak, hogy Montgomery agya a gyerekkori fizikai bántalmazás hatására sérült, illetve a későbbi kezeletlen traumák miatt a mentális betegségei még inkább felerősödtek.

A BBC friss kisfilmjében megszólal a meggyilkolt lány édesanyja is, akinél csak most kezdődik el a gyógyulási folyamat, miután végre igazságot szolgáltattak a lánya ügyében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.