Ezért fontos a koronavírus ideje alatt sűrűn tisztítani a sminkeszközöket

sminkecset sminkelés koronavírus tisztítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sminkeszközöket egyébként is érdemes rendszeresen tisztítani, hiszen rengeteg kórokozó és baktérium telepedhet meg rajtuk. A koronavírus miatt azonban ajánlott még elővigyázatosabbnak lenni és nagy hangsúlyt fektetni a fertőtlenítésre.

A sminkelés során nemcsak a bőr megfelelő higiéniájára, hanem a sminkeszközök tisztaságára és fertőtlenítésére is oda kell figyelni. A koronavírus miatt pedig ajánlatos fokozottabb figyelmet fordítani az ecsetek, különféle eszközök tisztán tartására, hiszen rengeteg baktérium, gomba, kórokozó ragadhat rájuk.

A kép illusztráció Forrás: Dreamstime

Nagyon fontos, hogy az ecseteket, szivacsokat rendszeresen samponnal mossuk ki, majd, ha hagytuk magától megszáradni fertőtlenítő kendővel alaposan töröljük át.

Érdemes többet beszerezni ezekből az eszközökből, hogy hagyjuk elég időt a fertőtlenítésre és mindig legyen kéznél tiszta - írja az Independent.

A rúzsokat, alapozókat, púdereket, amelyeket akár naponta többször is használunk, a kezünkbe veszünk, érdemes a nap végén egy fertőtlenítőkendővel áttörölni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.