Egy fillérrel sem támogatja édesanyját Quentin Tarantino - ez az oka

Forrás: Jordan Strauss/Invision/AP -
film Quentin Tarantino édesanyja fogadalom bevétel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A híres rendező, Quentin Tarantino még gyerekkorában ígérte meg saját magának, hogy egy fillérrel sem fogja támogatni édesanyját, aki soha nem támogatta az ő írói karrierjét. Az ígéretét azóta sem szegte meg.

Quentin Tarantino nemrég Brian Koppelmann díjnyertes, The Moment című podcastjében vendégeskedett, ahol nyíltan beszélt gyerekkoráról és írói pályafutásának kezdetéről. Így jött szóba az 58 éves rendező édesanyja, akit Tarantino soha egy fillérrel sem támogatott.

A rendező elmesélte, hogy már általános iskolás korában elkezdett forgatókönyveket írni, ami a tanulás rovására ment, amit a tanárai egyáltalán nem néztek jó szemmel. Az oktatók ezt Tarantino édesanyjának is elmesélték.

"Anyukámnak mindig nehezére esett, hogy elfogadja, alkalmatlan vagyok az iskolai tanulásra. Állandóan belém kötött emiatt, és egy hosszú monológja közepette egyszer csak ezt mondta nekem: "És az a kis írói karriered, amit csinálsz? Ennek a sz*rságnak ezennel vége!"

- emlékezett vissza anyja szavaira Tarantino, akit támogatás helyett eltiltottak az írástól.

Quentin Tarantino a Golden Globe-gála előtt a vörös szőnyegen Forrás: Jordan Strauss/Invision/AP

"Ahogy ezt kibökte nekem ilyen szarkasztikus módon, arra gondoltam:

Rendben, hölgyem. Amint sikeres író leszek, egy fillért sem látsz abból, amit majd hoz a tehetségem. Nem veszek neked házat, nem viszlek el nyaralni, és Elvis Cadillacje sem jár majd neked. Semmit nem kapsz tőlem, mert így beszéltél velem"

- idézte fel gyermekkori fogadalmát a filmes, aki azóta sem szegte meg azt - írja a News.

"Egy alkalommal segítettem ki, amikor rászállt az adóhivatal, de sosem vettem neki házat vagy autót. Úgy gondolom, szülőként vannak következményei annak, amit a gyerekednek mondasz. Ne feledd, a lenéző hangnemed következményekkel jár, ha olyat kritizálsz, ami nekik sokat jelent" - zárta le a rendező.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.