Bőrápolás tavasszal - erre figyelj!

Forrás: Shutterstock -
tavasz kozmetikus szépségápolás tippek-tanácsok magazin szakértő bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavasz az újjászületés jelképe - minden téren. Úgy, ahogy a növényeinknek friss földet adunk ilyenkor, elkezdjük őket tápoldatozni, és több figyelmet, extra gondoskodást kapnak tőlünk, a bőrünk is hasonló kényeztetésre vágyik ebben az évszakban. Hogyan segítsük a megújulását? Mutatjuk.

Tavasszal minden pezseg, minden éled, minden kivirágzik. A napsütéses órák száma egyre nő, a hőmérséklet emelkedik, a kedvünk pedig sokkal jobb. Ilyenkor a bőrünk is változásokon megy keresztül, de az ápolását tekintve is egészen más dolgokra van szüksége, mint télen. Bár azt gondolhatnánk, hogy a tavasz csak pozitívan hathat rá,

a szeszélyes márciusi időjárás, és az egyre erősödő napsugarak sok esetben negatívumokkal is járnak.

A szél és a hőmérséklet-ingadozás például ronthatja a hidratáltságát, míg az UV sugarak akár szeplőket és pigmentfoltokat is okozhatnak.

Szilárd alapok

Ne feledjük, hogy a jó arcápolás egy megfelelő rutinnal kezdődik, amelyet minden nap lelkiismeretesen el kell végeznünk. Ez bőrtípustól és az esetleges problémáktól függően lehet egy egészen rövid, néhány lépéses rutin, de akár a most nagyon trendi koreai, tíz lépésből álló szeánsz mellett is letehetjük a voksunkat. Az arcápolási rutin kialakításáról egy korábbi cikkünkben bővebben beszéltünk már, így ha érdekel a téma, olvasd el azt az írásunkat is.
A szokásos rutin mellett azonban tavasszal érdemes kicsit jobban is odafigyelni a szépségápolásra, és néhány dolgot betartani. S hogy mik ezek, arról Beraki-Graff Dóra kozmetikus-sminkmester beszélt nekünk.

Forrás: Shutterstock

Top 3+1 bőrápolási tipp a szakértőtől

1. Hidratálj belülről is

Ne csupán kívülről ápold a bőrödet! Töltsd fel az egész szervezetedet vitaminokkal (C-vitamin, vas, cink, omega-3), illetve mélyhidratáló anyagokkal, például kollagén peptiddel és hialuron peptiddel. Emellett pedig a folyadékpótlásról se feledkezz meg.

2. Fényvédő, fényvédő, fényvédő

A fényvédő minden évszakban kötelező! Ez az első számú fegyver a bőröregedés ellen. Ha télen esetleg nem is használtad – pedig kellett volna! -, most mindenképpen szerezz be egyet, méghozzá 50 faktorosat. Nem, az ilyen

magas SPF nem csupán a perzselő nyári hőségben szükséges, amikor strandolsz, hanem minden nap kötelező arcra, nyakra, dekoltázsra egyaránt.

Forrás: Shutterstock


3. Csere

Ahogyan tavasszal elpakoljuk a téli ruháinkat, a meleg csizmáinkat, úgy a szépségápolási termékeink egy részét is ideje pihentetni ilyenkor. Amikor jön az enyhébb, esősebb idő, nagyobb az esélye annak, hogy a bőrödön pattanások alakuljanak ki, ezért szerencsésebb, ha a téli, zsírosabb krémedet vízbázisúra cseréled.

4. Ne csak az arcodra figyelj

A tavasz beköszöntével a karok és a lábak is előbukkannak a pulóverek és hosszúnadrágok takarásából, így jó, ha nem csupán az arcápolásra fókuszálsz ilyenkor, hanem a tested többi részére is jobban odafigyelsz. Érdemes hetente kétszer testradírt használnod a zuhany alatt, majd miután eltávolítottad az elhalt hámsejteket, kényeztesd a bőrödet egy jól felszívódó hidratáló krémmel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.