Még mindig nem zárult le Törőcsik Mari hagyatéki tárgyalása: ez az oka

Forrás: Fortepan / Szalay Béla -
örökösödés Törőcsik Mari hagyaték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közel egy éve távozott az élők sorából a Kossuth-nagydíjas színésznő, Törőcsik Mari, ám egyelőre nem záródott le a hagyatéki eljárás sem, a jogszerű örökösök között ugyanis nincs egyetértés.

A Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő, Törőcsik Mari tavaly április 16-án, életének 86. évében, hosszas betegség után távozott az élők sorából. Lassan egy év telt el a halála óta, azonban a hagyatéki eljárás még mindig nem záródott le. Emiatt pedig egyelőre kérdéses, hogy mi lesz a színészről mintázott szobor, illetve az emlékház sorsa.

Törőcsik Mari örökbe fogadott fia, Szon, illetve a lánya, Teréz – akik nagy valószínűséggel a jogszerű örökösök – között máig nem született egyetértés, ez lehet az oka annak, hogy az örökösödési folyamat egyelőre áll.

1981 Törőcsik Mari színművésznő. Forrás: Fortepan / Szalay Béla

"Egyelőre Törőcsik Mari lánya, Teréz időt kért. Nem tudja, mit is szeretne kezdeni a házzal"

– nyilatkozta a Borsnak Bakos László polgármester, aki a Nemzet Színésze otthonául választott települést, Velemet vezeti évek óta.

"Nem tudtam még feldolgozni a történteket"

– mondta Szon, aki számára még mindig felfoghatatlan, hogy az őt örökbe fogadó anyja nincs többé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.