Kitálalt a férfi, aki II. Erzsébet királynőnek dolgozott: ezt kellett tenniük, ha magas rangú politikusok érkeztek vendégségbe

Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Chris Jackson
Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Chris Jackson -
munkatárs biztonsági intézkedés szakács II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Graham Tinsley sokáig a királyi család szakácsa volt. Most beszámolt arról, milyen biztonsági előírások mellett kellett dolgozniuk az udvartartásban.

Graham Tinsley azt mondta, különleges intézkedésekre akkor került sor, amikor magas rangú személyek érkeztek vendégségbe. A biztonsági protokoll ilyenkor rendkívül szigorú a palotában.

Az egykori szakács elmondta, hogy a királyi eljegyzések során például a kastély területén kívülre telepített, ideiglenes konyhában kellett főzniük, majd az ételt gyalog vitték át a bankettre. Az evőeszközöket és az ételeket, hozzávalókat röntgengéppel vizsgálták át, így próbálják kiszűrni, hogy bármi illetéktelen dolog bekerülhessen a rendezvényre.

II. Erzsébet királynő udvarában szigorú biztonsági intézkedések lépnek életbe, ha magas rangú vendégek érkeznek Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Chris Jackson


"Nagyobb kaliberű bankettek előtt minden ételt, tárolóedényünket, késünket és konyhai felszerelésünket be kellett helyeznünk egy röntgenkészülékbe, miközben motorkerékpárokon vittek be minket a kastélyba. Ez akkor volt jellemző, ha a rendezvényen magas rangú politikusok is megjelentek"
- mesélte a HELLO magazinnak Tinsley.

A cateringes cég által biztosított felszolgálókat a rendőrség ma is kikérdezi, átvilágítják őket, és csak ezután viszik őket a helyszínre.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.