Volodimir Zelenszkij sorozat vígjátéksorozat főszerep ukrán vígjáték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Országos premierként kerül az RTL képernyőjére A nép szolgája című vígjátéksorozat, amely híressé tette országában Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt.

Az egész világ Ukrajnára figyel, ahol már több mint két hete kitört a háború. Az ukrán elnök iránt is egyre nagyobb az érdeklődés, aki politikai karrierje előtt évekig egy komikus társulat tagja volt és több tévéműsorban és filmben is szerepelt.

A nép szolgája című ukrán tévéfilmsorozatot még 2015-ben kezdték el gyártani és egészen 2019-ig forgatták a részeket. Összesen három évadot élt meg a sorozat Volodimir Zelenszkij főszereplésével.

A sorozatban Zelenszkij egy szerény tanárt alakít, aki azok után lesz elnökjelölt, hogy nyíltan kritizálta a kormányt, akinek annyira nagy lesz a népszerűsége, hogy meg is nyeri a választást. Zelenszkij a sorozat hatására indult el a való életben is a 2019-es ukrajnai választásokon, amelyet nagy népszerűségének köszönhetően elsöprő sikerrel nyert meg.

Forrás: AFP/Sergei Supinsky

Kolosi Péter, az RTL programigazgatója elmondta, hogy a forgalmazó cég a sorozat értékesítéséből származó jutalékot az Ukrán Vöröskeresztnek ajánlja fel. Az RTL azonban nemcsak a sorozat megvásárlásával, hanem további 30 millió forinttal segíti a menekülteket az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül - írja a Blikk.

Ukrajnában annyira népszerű volt ez a sorozat, hogy minden nézettségi rekordot megdöntött, és számos díjat is megszerzett. Magyarországon március 20-án lesz a premier.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.