Van, amit tudni kell viselni! 5+1 tipp az állatmintás ruhadarabokhoz

Forrás: Shutterstock -
fashion week tippek-tanácsok állatminta öltözködés magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az állatminta közönséges. Az állatminta kihívó. Az állatminta csúnya. Ezek mind olyan sztereotípiák, amelyek annak köszönhetőek, hogy a legtöbben nem tudják, hogyan kell viselni az állatmintás ruhadarabokat. Te tudod?

Az állatminta soha nem megy ki a divatból, sőt mondhatni, ez a trend egyidős az emberiséggel. Már az ősember is hordott állatok bőréből, szőréből készült öltözéket, s ez a viselet azóta is népeken és kultúrákon átívelő, töretlen sikernek örvend. Népszerűsége valószínűleg annak is köszönhető, hogy ezeknek az alapanyagoknak eleinte mágikus erőt tulajdonítottak – aki a tigris bundájába bújt, az megszerezte annak erejét is –, majd az erő, végül pedig a hatalom és a gazdagság jelképévé váltak. Ráadásul amellett, hogy

az állati szőrök és bőrök igazi státuszszimbólumnak számítottak: a XX. századra kifejezetten szexuális töltetet is kaptak.

Mégis, a legtöbben közönségesnek, kihívónak, sőt kifejezetten rondának tartják az állatmintákat, ez pedig annak köszönhető, hogy a viselésükkor sokan nem tartanak be néhány egyszerű szabályt.

Forrás: Shutterstock

Állatminta ízlésesen

  1. Az első és legfontosabb, hogy ne erőltesd! Teljesen mindegy, hogy ki mit hord, ki mit mond, vagy hogy mi a divat. Ha téged feszélyez az állatminta – nem kevesen éreznek így! –, vagy ha teljesen idegennek érzed a stílusodtól, akkor ne viseld. A divat játék, amit élvezned kell, nem pedig megfeszülni azért, hogy megfelelj egy-egy irányzatnak – ez egyébként minden trendre igaz.

  2. Kezdd kicsiben, még akkor is, ha alapvetően tetszenek az állatminták. Nem kell azonnal egy pitonmintás térdcsizmát magadra húzni vagy egy tigriscsíkos műszőrmekabátot a válladra dobni, mert

    egyáltalán nem biztos, hogy ami máson tetszett, azt magadon is szeretni fogod.

    Elegendő elsőnek egy állatmintás öv vagy táska, és ha ezekben magabiztosnak érzed magad, akkor jöhet a következő lépés, mondjuk egy blúz vagy egy szoknya.

    Forrás: Shutterstock
  3. Mindig körültekintően válassz fazont, ugyanis az állatminták eleve hangsúlyos darabok, amelyeknek egyáltalán nem tesz jót, ha még kihívó szabásvonallal is párosulnak. Egy zebracsíkos mini sort vagy egy mélyen dekoltált, szűk szabású ocelotmintás felső már túl sok, túl közönséges. Válassz inkább ceruzafazonú, térig érő szoknyát vagy egy lágy esésű blúzt ezekből a mintákból, így biztosan nem lősz túl a célon.

  4. Egyszerre csak és kizárólag egyféle mintát viselj, különben olyan leszel, mint egy állatkert. Semmi szükség arra, hogy a felsőd pitonos, a nadrágod tigrises, a cipőd meg krokodilos legyen.
    Forrás: Shutterstock
  5. Az sem indokolt, hogy tetőtől talpig állatbőrbe vagy szőrbe burkolózz. Egy-egy karakteresebb mintás ruhadarabot, például zebracsíkos szoknyát párosíts inkább egyszínű felsővel. A színek tekintetében viszont lehetsz kicsit bátrabb is, nem kell feltétlenül feketével viselni az állatmintákat.

  6. Vedd számításba a testalkatodat is, ha állatmintát választasz, hiszen akárcsak más mintánál, itt is igaz, hogy a nagyobbak teltebbnek mutatják azt a testrészt, amin hordod, míg az apróbbak nem módosítanak a testalkaton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.