3 tipp, ami segít túlélni az óraátállítást

pihenés óraátállítás alvás életmód tipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyári időszámítás a szombatról vasárnapra virradó éjjel fog megkezdődni, hajnali kettőkor egy órával előre kell tolnunk a mutatókat. Ráadásul idén egy munkanap után kerül sor az óraátállításra, így sokan nehezebben fogják viselni, hogy kevesebbet alhatnak. 

"Az alvás és az ébrenlét évezredeken át kialakult természetes ritmusának, a cirkadián ritmusnak a mesterséges (intézményes) megzavarása az emberi szervezetre negatívan ható fáziseltolódási következményekkel jár" - írta közleményében a Magyar Alvás Szövetség.

Forrás: 영훈 박/Pixabay

Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója néhány olyan hasznos tanácsot javasolt, mellyekkel könnyen csökkenthetjük a káros utóhatásokat - írja a Ripost.

1. Fokozatosan és ne egyszerre állítsuk át óráinkat! A szervezet könnyebben elvisel kétszer fél órát, de az a legjobb, ha negyedórákkal lépkedünk előre.

2. Csökkentsük a szervezet fizikai és szellemi terheléseit egyaránt!

3.Pótoljuk étrendkiegészítőkkel azokat az anyagokat, amelyekből egyébként is hiányt szenvedünk. Például: C-vitamin, magnézium és kalcium mellett juttassunk be cinket és szelént is.

Alvási szokásaink egyébként is óriási hatással vannak egészségünkre, ezért a minőségi alvásra különösen fontos odafigyelni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.