Tatár Csilla hatalmas változáson ment keresztül: jobban néz ki, mint valaha

Tatár Csilla dietetikus életmód vegán átalakulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem volt egyszerű az idáig vezető út Tatár Csillának, előfordult, hogy összeomlott.

A műsorvezető lelki és testi változásokon egyaránt végigment az utóbbi időben. Most egy Facebook-bejegyzésben írt arról, hogy mi történt vele.

"A hosszú sztori röviden: a januári covidos karanténban eldöntöttem, hogy a vega étrendemet, ami egyébként rengeteg sajtot, tojást és némi halat is tartalmazott,vegánra cserélem. Ezt megelőzte egy hosszú podcast sorozat, ahol rengeteg orvossal, dietetikussal, vegán asszonnyal készítettem interjút, ezekhez pedig ugye dokumentumfilmeket, háttéranyagokat kaptam és hát teljesen fanatizáltam magam" - kezdte Csilla.

Elmondta, hogy részt vett egy vegán főzőtanfolyamon, és lecserélte a hűtője tartalmát, majd hozzátette, hogy gyerekei étrendjét nem változtatta meg.

"Rengeteg zöldséget, hüvelyeseket, magvajat, préselt leveket ettem-ittam, és én esküszöm, még ilyen jól soha nem érztem magam a bőrömben! Ráadásul a szülés utáni, 2 éve tartó izületi gyulladásom szinte teljesen elmúlt. De!! Aztán elmentem egy teljes vérképre és kiderült, hogy sajnos mégsem olyan jól állítottam össze azt az étrendet, és mondjuk B12 vitamint alapból szednem kellett volna, amúgy meg fehérjehiányom van. (legalábbis az ehhez rendelt adatok alapján). Ettől persze elsőre tökre összeomlottam, hogy megbuktam vegánként, mert ennél jobban én tuti nem tudom csinálni" - folytatta.

Csilla végül összeült egy dietetikussal, majd hosszas önelemzés után megtalálta a számára legjobb megoldást: tejterméket és húsokat továbbra sem fogyaszt, de hetente egyszer eszik 2-3 darab dojást, emellett fogyaszt növényi fehérjeport és B12-vitamint.

"Így telt el az elmúlt 1 hónap és a kontroll-vérképem egyszerűen tökély lett! A gyerekeim továbbra is mindent esznek. Nálunk majd később üt be a tahini!" – osztotta meg Csilla a történetét.

A megelőzés mindennél fontosabb: így pótold a vitaminokat, ha gluténérzékeny vagy vegán vagy. A korszerű étrend-kiegészítők között ma már vegán, gluténmentes és gyorsan felszívódó folyékony is felfedezhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.