Rékasi Károly őszintén vallott műtéteiről: "Ebben a pillanatban is fáj"

műtét protézis baleset Pikali Gerda Rékasi Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rékasi Károly hét évvel ezelőtt szenvedett komoly motorbalesetet. Azóta tizenegy műtétje volt, olyan időszakon van túl, amit senkinek nem kívánna. 

Rékasi Károlyt még 2015-ben, motorozás közben gázolta el egy autós a fővárosban. Súlyos koponyatörést és szilánkos töréseket szenvedett, csak az azonnali operációnak köszönhetően van még életben.

A baleset óta tizenegy műtéten esett át, minden vágya az volt, hogy ismét teljes értékű életet élhessen. Erre most hét év után újra lehetőséget kapott. Utolsó műtétje jól sikerült, most hat hét rehabilitáció és gyógytorna vár rá. A színész elmondta, milyen érzésekkel vágott neki utolsó műtétjének:

"Miért izguljak? Izguljon az orvos, mert hiszen ő csinál mindent... Piszkosul örülök ennek, hallatlanul örülök" - mondta a Blikknek. Hozzátette, tudja, hogy ez a végső lépés afelé, hogy újra a régi legyen.

Rékasi Károly

"Most is, ebben a pillanatban is fáj, de az állandó fájdalom nagyon nagymértékben változtatja meg az ember gondolatait, a létezését. Megtanultam sokkal inkább becsülni a felém irányuló figyelmet, mert tudom, hogy abban törődés van, arra meg piszkosul nagy szükségem volt az utóbbi időben. Az állandó fájdalommal létezés nekem alaphelyzet, már nem csodálkozom rá, már nem hoz ki a sodromból, az életem részévé vált" – nyilatkozta a színész.

Rékasi elmondta, hogy bár színészként igazán rosszul érintette a baleset, a József Attila Színház rengeteget segített neki, amikor műtétről műtétre járt, és nagyon hálás a munkahelyének. Most következik számára a rehabilitációs időszak, ha de ha minden jól megy, hat hét múlva már eldobhatja a mankókat, és visszakapja a baleset előtti önmagát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.