Stílusos karórák 2022-ben

Forrás: Freepik -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A divat sohasem áll meg, folyamatosan változik, ahogy a tervezőket új és új inspirációk érik, illetve reagálnak designer kollégáik munkáira. Ezzel együtt a klasszikus, régi dolgok is másodvirágzásukat élik. A karórák a divat ezen két tendenciája metszéspontjában helyezkednek el. A mai órák egyszerre klasszikusak és modernek, és ez nem csak a régi, felújított órákra igaz. Mi alapján érdemes választanod? Segítünk!  
Forrás: Freepik

Az óra gyártója

Ahogy az óráknál középen találkozik az óramutató, percmutató és másodpercmutató, úgy a férfi karórákban is találkozik a funkcionalitás, az elegancia, és végül, de nem utolsósorban az óra viselőjének státusza. Egy rangos gyártó által tervezett darab, például egy Tommy Hilfiger óra sikerességet, önbizalmat és kompetenciát sugall. Nem hiába van minden nagy divatmárkának saját férfi és női órakollekciója. Ahogy egy szemüveg, egy óra is öltöztet, és ezt ők is pontosan tudják.

Mit sugallnak a különböző márkák férfi órái?

Menjünk végig néhány népszerű gyártón – ha stílusos órát keresel magadnak, az ő termékeikkel biztos nem lősz mellé!

Tommy Hilfiger

A Tommy Hilfiger órákról már ejtettünk szót. A márka ismerői jól tudják, hogy a gyártó minden darabja visszafogott, mégis jól azonosítható designnal rendelkezik. Karakteres, elegáns és modern – kell ennél több?

Forrás: Divatékszerbolt

Hugo Boss

A Hugo Boss férfi órák masszív, erőteljes megjelenése dominanciát, férfiasságot sugall. Nem csak kialakításuk kompakt és megbízható, a bennük található óraművek is a lehető legnagyobb gondossággal készülnek.

Forrás: Divatékszerbolt

Seiko

A Seiko férfi órák hűek a japán óragyártás hagyományaihoz. Egyszerűek, letisztultak, és megbízhatók. Aki autókban a japán gépek megszállottja, órában is érdemes megbízni a Felkelő Nap országának mérnökeiben.

Forrás: Divatékszerbolt

Működés szerint milyen típusba sorolhatók a karórák?

Az igazi órabolondok szeretik tudni, mi van a csuklójukon. Ha még nem tartozol közéjük, de szeretnél, akkor az alábbi kis összefoglalás segítségedre lesz.

A karórákat alapvetően négy nagy csoportba szoktuk sorolni. Az analóg karórák a legrégebbi típust képviselik. Ezek az órák mutatókkal fejezik ki az időt, és az óraművük alapján tovább kategorizálhatók. Az óramű típusa ma már inkább a műszaki beállítottságú férfiaknak érdekes csak, ugyanis a jó minőségű órák némi odafigyeléssel és törődéssel hosszú évekig, évtizedekig képesek eljárni a belső szerkezet típusától függetlenül. De azért nézzük meg, óramű szempontjából milyen órákat különíthetünk el!

Forrás: Freepik
  • A kvarcórák a beléjük épített kvarckristály rezgései alapján „számolják” az időt. A kvarcórákkal csak annyi dolgunk van, hogy időről időre cserélni kell bennünk az elemet.

  • A mechanikus óráknál felhúzható szerkezet biztosítja az óra működéséhez szükséges energiát. Ezeket az órákat nekünk kell manuálisan felhúznunk.

  • Az automata vagy önfelhúzós óráknál pedig a viselés során a kézmozdulatok automatikusan húzzák fel az órát. Ezeket az órákat tölthetjük viseléssel, de fel is lehet őket húzni, vagy speciális töltőkre is lehet őket helyezni.

A digitális óráknál egy digitális panelről olvashatjuk le az időt. Sok digitális óra fel van szerelve stopperórával és további hasznos funkciókkal egyaránt.

A digitális/analóg órák egyesítik az előbbi két típus előnyeit. Az időt általában analóg módon jelzik ki, a további funkciókat pedig a digitális kijelzőn keresztül tudjuk használni.

Az elmúlt évtizedekben megjelentek az okosórák is, amelyek inkább csuklón hordható számítógépek, mintsem klasszikus karórák. A GPS-től kezdve a sportfunkciókig és a különféle alvási fázisok monitorozásáig rengeteg funkciót tudnak, a határ a csillagos ég na meg a pénztárcánk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.