A Tinder árnyoldala: így csapja be az embereket a népszerű alkalmazás

Dating,App,In,Mobile,Phone,Screen.,Woman,Swiping,And,Liking
Shutterstock/Copyright (c) 2019 r.classen/Shutterstock. No use without permission. - r.classen
tanulmány átverés Tinder társkeresés
Az olyan alkalmazások, mint a Tinder, nagyszerű lehetőségek, mert rövid időn belül számtalan potencális partnerrel léphetünk kapcsolatba, azonban amennyire ez előny, annyira hátrány is. A hatalmas választék ugyanis megterhelő a legtöbbek számára. Hogyan hozzunk döntést, amikor csak egy kép és néhány soros bemutatkozás áll a rendelkezésünkre?

Az egyik kulcsfontosságú dolog, amit az emberek keresnek, a közös érdeklődési kör, ám a legfrissebb tanulmány szerint, amelyet 18-34 éves heteroszexuálisok körében végeztek az Egyesült Királyságban, az USA-ban, Kanadában és Ausztráliában, sok ember fejében több félreértés él a másik nemmel kapcsolatban.

Close,Up,Of,Working,Hands,On,Laptop,On,Panorama,Window
A Tinder árnyoldala: így csapja be az embereket a népszerű alkalmazás
Forrás: Shutterstock

Dr. Sara Konrath, az Indiana Egyetem szociálpszichológusa elmagyarázta: Manapság a férfiak és a nők sztereotip módon tévesen ítélik meg egymás szándékait.

 

Az ilyen sztereotípiák károsak lehetnek a kapcsolatokra nézve. A kíváncsiság megőrzése és a kérdések feltevése segíthet a felszín mögé ásni és mélyebb kapcsolatokat kialakítani

 - magyarázta a szakértő.

A félreértések eredménye pedig az, hogy az egyedülállók nem bíznak a potenciális partnerekben, és szinte minden résztvevő férfi (91%) és nő (94%) egyetért abban, hogy a randizás nehezebb lett.

Egy meglepő felfedezés szerint a férfiak 53 százaléka romantikus kapcsolatot akar, de azt hiszik, hogy kevesebb nő – körülbelül 49 százalék – keresi ugyanezt.

A férfiak azt is hiszik, hogy a nők olyan tényezőkre fognak összpontosítani, mint a magasság vagy a munkakör, amikor partnert keresnek. Valójában a nők 68 százaléka mondta, hogy romantikus kapcsolatot keres, és azt állítják, hogy olyan tényezők, mint a magasság vagy a munkakör nem „döntő tényezők” a partner kiválasztásakor.

Hasonlóképpen, a felmérésben részt vevő nők 65 százaléka túlbecsülte, hogy hány férfi keres valami alkalmi kapcsolatot. Valójában a férfi válaszadók közül csak 29 százalék mondta, hogy nem elkötelezett szexet keres.

Azonban a félreértések miatt az egyedülállók nehezen tudják eldönteni, hogy valaki tényleg megbízható-e és hasonló szándékai vannak a párkeresés terén, és emiatt a legtöbb alkalommal inkább feladják a keresést. 

 


 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.