Ebédinterjú: bizarr só-bors teszten döntenek, ki kapja a munkát - Te megfelelnél? Teszteld!

ebéd
Shutterstock -
teszt ebéd állásinterjú
Különös felvételi beszélgetésről számolt be egy felhasználó a Redditen. Elárulta, hogy van egy cég, amelynek vezetője ebédinterjú során dönti el, kit alkalmaz.

Ebédinterjú? Igen, már ilyen is létezik

"Egy cég, ahol korábban dolgoztam, egész napos interjúkat készít az emberekkel és ennek a része mindig az úgynevezett ebédinterjú. Az egyik felvételiztető, csupán erre alapozza a döntését, kulcsfontosságú számára a só-bors teszt" - tette közzé a Redditen egy felhasználó. 

Ebédinterjú, só-bors teszt
Ebédinterjú: só-bors teszttel döntenek a jelentkezők sorsáról
Forrás: Shutterstock

"Arra kíváncsi, hogy a jelentkező megkóstolja-e az ételt, mielőtt megfűszerezi. Ha nem, akkor biztos, hogy nem ment át a 'vizsgán' és nem veszik fel dolgozni" - írta a Reddit-felhasználó, és hozzátette, ő tuti nem kerülne be az ebédinterjú alapján ugyanis mindig előbb sóz, aztán kóstol. 

Te átmennél a só-bors teszten?

Kávéteszt a beilleszkedés felmérésére

De nem a só-bors teszt az egyetlen fura eset, amiről hallani lehet állásinterjúval kapcsolatban. A Trent Innes, a Xero Australia technológiai vezetője egy sajátos módszert alkalmaz az állásinterjúkon, hogy megállapítsa, alkalmas-e a jelölt a munkahelyre. A szokatlan kávéteszt célja, hogy a jelentkezők hozzáállását felmérje, és a munkahelyi kultúrába való beilleszkedési képességét vizsgálja. Ha tudni szeretnéd, hogyan, kattints ide

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.