Hírességek ravatalozója: 51 millió forintba kerül a legdrágább koporsó

temetés hírességek New York
Már 125 éve működik New Yorkban a Frank E. Campbell temetkezési vállalat. A hírességek ravatalozója a legnagyobb sztárok temetéséről gondoskodott.

A New York-i Madison Avenue és a 81. utca sarkán található a Frank E. Campbell ravatalozó - amely idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját -, ami a legnagyobb hírességek temetéséről gondoskodott, köztük John Lennon, Jacqueline Kennedy Onassis, Mario Cuomo volt kormányzó, Ed Koch volt polgármester, Frank Costello maffiózó, Aaliyah, Heath Ledger, Biggie Smalls, Joan Rivers és még sok más sztáréról.

Frank E. Campbell, a hírességek ravatalozója
A Frank E. Campbell, a hírességek ravatalozója
Forrás: WireImage - January 25, 2008

A hírességek ravatalozója

A ravatalozót 25 éve vezeti az 54 éves William Villanova, aki most azt is felfedte, mely a legdrágább koporsó, amelyet a gazdagoknak és a hírességeknek kínálnak - a fáraó szarkofág több mint 150 000 dollárba (átszámítva nagyjából 51 millió forintba) kerül, és öntött bronzból készül. "Egyedi darab, amelyet soha többé nem készítenek el" - mondta. 

A temetkezési vállalatot 1898-ban Frank E. Campbell alapította.  A négyemeletes épülethez tartozik egy tetőterasz, egy kápolna és egy étkező is.

 A dolgozók pedig mindent megtesznek azért, hogy biztosítsák a hírességek és gazdagok méltó temetését. "Sokszor láttam, hogy az emberek elővették a telefonjukat, mintha szelfit akarnának készíteni az épületben, vagy fotót" - mondta Villanova, aki ilyenkor természetesen közbeavatkozik. 

The body of John Lennon is taken into Frank E. Campbell fune
John Lennon testét viszik a Frank E. Campbell ravatalozóba
Forrás: NY Daily News via Getty Images

A Frank E. Campbell temetkezési vállalat a kiemelt ügyfelek védelme érdekében magánrepülőket bérel a holttestek szállítására, exkluzív vendéglistákat állít össze, és együttműködik a New York-i rendőrséggel az épület és környék védelmében.

Heath Ledger Remembered In New York - January 26, 2008
Heath Ledger testét is ők szállították
Forrás: WireImage/Heath Ledger Remembered In New York - January 26, 2008

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.