"Megtaláltuk a világ legidősebb emberét" - állítják brazil orvosok

Forrás: Shutterstock -
rekord a világ legidősebb embere
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemrég hírt adtunk arról, hogy a világ legidősebb embereként ismert Kane Tanaka 119 éves korában elhunyt. Úgy tűnik, brazil orvosok megtalálták a rekordok könyvébe illő méltó utódját.

A 121 esztendős Maria Gomes de Reis születése óta ugyanabban a brazil faluban, Bom Jesus da Lapában élt, ide szálltak ki hozzá az orvosok, akik megdöbbentek, mikor tudomást szereztek életkoráról. Az asszony személyi iratai szerint 1900. június 16-án született, túlélte gyermekeit is, jelenleg unokájával, Célia Gomes-zel él együtt, de dédunokái is segítenek ellátni őt.

Forrás: Shutterstock

Gomes állítása szerint nagyanyja még nyolc évvel ezelőtt is aktívan sürgött-forgott a házban, főzött, mosott és misére is járt. Ahhoz, hogy Gomes de Reis helyét biztosítsák a Guinness Rekordok Könyvében, a családnak hivatalos jogi iratokkal kell bizonyítania a hölgy életkorát, továbbá ki kell fizetniük a szervezetnek egy nagyjából 300 ezer forintos szolgáltatási díjat – írja a DailyMail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.