Nem volt gond a sárkányvasúttal, a vészfékezés okozta a meghibásodást és a balesetet, amiben három gyerek és egy felnőtt sérült meg

Levélben kért bocsánatot a Dunakeszin történt gyermeknapi baleset hullámvasútszerű játékának üzemeltetője, de állítja, nem szerkezeti hiba okozta a szerencsétlenséget, hanem egy gyerek rosszulléte. 

A kép illusztráció.Forrás: David A Litman / Shutterstock

„Egyik alkalommal az utasok közül egy gyermek az első kör után felállt, mert rosszul lett, és jelezte, hogy ki akar szállni. Az irányítófülkében ülő kollégánk észlelte a jelzést, és alkalmazta a vészmegállót. A hirtelen fékezés hatására egy ponton eltört egy összekötő a pályán, ezért kitört egy kerék és megbillent a szerelvény. Ezek miatt és a fékezés okozta hirtelen megállás miatt ütötték meg magukat az utasok" – közölte levelében az üzemeltető, hozzátéve: „Szeretném leszögezni, hogy a vészfékezéssel egy komolyabb baleset ellen védekeztünk. A szerelvényt nemcsak az oldalsó kerekek tartják a pályán, alul is vannak kerekei, ezért nem tudnak leesni a kocsik a sínről." 

A jelenlévők szerint viszont a játék már a baleset előtt is furcsa hangokat adott ki - írja a Ripost.