Elhunyt a leghíresebb és legrégebben működő motoros klub alapítója

Forrás: AFP/Tobias Schwarz -
Sonnie Barger Hells Angels motor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A leghíresebb és legrégebben működő motoros klub világszerte népszerű, több filmben, könyvben is szerepeltek és szerepelnek. A Hells Angels alapítója 83 évet élt. 

Sonny Barger halálhírét a Facebookról tudták meg rajongói. A férfi már korábban megfogalmazott egy utolsó üzenetet, amit arra az esetre tartogatott, ha eljön az elkerülhetetlen, ami most bekövetkezett.

A Hells Angels motoros klub tagjai egy demonstráción Forrás: AFP/Tobias Schwarz

A Harley Davidson motorokon közlekedő, botrányairól is híres motoros klub néhai alapítója az alábbiakat írta követőinek:

„Ha ezt az üzenetet olvassátok, tudnotok kell, hogy én már elmentem. Kértem, hogy ezt az üzenetet tegyék közzé rögtön a halálom után.

Hosszú és jó, kalandokkal teli életem volt. Lehetőségem volt arra, hogy egy nagyszerű klub tagja lehessek. Az évtizedeken át fenntartott publikus énem ellenére a legkülönlegesebb időt más klubtagokkal, a családommal és közeli barátokkal töltöttem.

Szeretném, ha tudnátok, hogy békés körülmények között mentem el, a rákkal vívott rövid küzdelem után. De azt is szeretném, ha tudnátok, hogy a végén ott volt velem minden, ami számított: a feleségem, Zorana, és más szeretteim is.

Fel a fejjel, maradjatok lojálisak, és mindig nagyra értékeljétek a becsületet."

Sonny Barger 1938-ban született a kaliforniai Modestoban. A Hells Angelst 1948-ban alapította. 1983-ban torokrákot diagnosztizáltak nála, melynek következtében el kellett távolítani a hangszálait. Később, 2012-ben prosztatarák miatt műtötték - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.