Kiderült, mi lesz a sorsa II. Erzsébet királynő ruháinak és ékszereinek

Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Chris Jackson -
II. Erzsébet ékszerei II. Erzsébet brit királynő II. Erzsébet ruhái II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Uralkodásának hetven éve alatt Erzsébet királynő rendgeteg ékszerre és ruhára tett szert. Ezeket a családtagokra hagyta a királynő.

A királyi család egyik szakértője szerint valószínűleg a világ legnagyobb ruha- és ékszergyűjteményét hagyta maga után II. Erzsébet királynő. Az értékét egyelőre megbecsülni sem merik, egyetlen dolog biztos, hogy a gyűjtemény minden darabja rendkívül értékes. II. Erzsébet még a halála előtt gondoskodott a ruhái és az ékszerei sorságról.

A királynő ékszereit és ruháit a családtagok kapják Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Chris Jackson


"Pontosan meghatározta, hogy mi legyen az ékszerek és a ruhák sorsa, ki és milyen sorrendben válogathat az ingóságai között. A ruhák nagy része a családtagok tulajdonába kerül. A legtöbb darabot Kamilla kapja, ő válogathat először, ugyanis rengeteg megjelenése lesz a jövőben, és sok ruhára lesz szüksége. A második Katalin lesz, ő a leginkább a kiegészítők között keresgélhet. A királynő báli ruháit András herceg egyik lánya, Beatrix, valamint Katalin kaphatja, mert ezeket rájuk lehet szabni"
- mondta Ingrid Seward, a királyi család szakértője és életrajzírója a Daily Mailnek.

A koronaékszerekért a mindenkori király felel, ezek így III. Károlyra szállnak, a királynő magánékszer-kollekciójának legtöbb darabja viszont Kamilláé lesz. Ő válogathat először a körülbelül 300 ékszert tartalmazó kollekcióból. A második itt is Katalin, és a szakértő szerint a sor végén Meghannak is jut majd valami.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.