Balázs Andi sem hagyta szó nélkül a vonat elé ugró 11 éves kislány drámáját

iskolai zaklatás színésznő öngyilkossági kísérlet Balázs Andi iskolai bántalmazás Gyüre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész országot megrázta annak a 11 éves gyürei kislánynak a története, aki az iskolai bántalmazás miatt lépett a vonat elé. A megrázó esetet Balázs Andi sem hagyta szó nélkül, hiszen gyerekkorában őt is sokan bántották.

Több cikkünk is született a Gyürén történt borzalmas esetről: a 11 éves Hanna azért lépett a vonat elé, mert bántották az iskolában. A népszerű színésznőt, Balázs Andit is sokszor bántották gyerekkorában a testalkata miatt, szerinte a bántalmazás okozta végzetes döntés minden esetben megelőzhető lenne.

"Arra kérem a szülőket, hogy ne csak azt kérdezzék meg a gyerekektől, hogy mi volt az ebéd az iskolában. Mélyrehatóan kérdezgessék őket, mert a gyerekek sokszor kegyetlenek egymással. Kérem a szülőket, többet beszélgessenek a gyerekeikkel!"

– fordult komolyan kérésével a szülőkhöz a színésznő.

Forrás: MTVA

A Borsnak arról is mesélt, hogy amikor ő kisiskolás volt, gyakran bántották testalkata miatt,azonban szüleivel szoros kapcsolatot ápolt, mindent elmesélt nekik, így eszébe sem jutott, hogy kárt tegyen magában.

"Ezerféleképpen lehet bántalmazni egy gyereket. Mindig megdöbbenek, milyen durvák egymással a tinédzserek. A fizikális és verbális bántalmazáson kívül mindennapos közöttük a cyber – bullying is, azaz az interneten csoportba verődve „csinálják ki" egymást. Vannak olyanok, amiket azért alapítanak a közösségi felületeken, hogy közösen gyűlölködjenek, együtt megszégyenítsenek valakit" – fogalmazott lapunknak Andi.

A színésznő kiemelte, hogy sokszor a verbális, vagy internetes zaklatásokat nehezebben dolgozzák fel a gyerekek, mintha megverték volna őket, a lelki sebek ugyanis sokkal nehezebben gyógyulnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.