Kémléggömb, UFO vagy talán Dragon Ball? - Japánt megzavarta a partra mosott fémgolyó

Dragon Ball Japán óceánpart UFO fémgolyó Észak-Korea kém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy japán tengerparti város rendőrei és lakói értetlenül álltak egy nagy, partravetett vasgolyó miatt, amelyet egy helyi strandra sodort a víz. A hatóságok elismerték, hogy fogalmuk sincs, mi az, de abban biztosak, hogy nem fog felrobbanni.

A körülbelül 1,5 méter átmérőjű gömb a lázas találgatások középpontjában van, amióta az ország csendes-óceáni partján fekvő Hamamatsu városában lévő Enshu strandon partra sodródott - közölte a helyi sajtó.

A szakértők röntgentechnológiával vizsgálták meg az objektum belsejét, és megállapították, hogy az üreges. Nincs arra utaló jel sem, hogy a közeli Észak-Korea vagy Kína kémeszköze lenne.

A rendőrök lezárták a területet, és védőruhába öltözött robbanóanyag-szakértőket hívtak a további vizsgálatra, de a jelentések szerint a hatóságok még mindig nem tudják, hogy honnan jött a gömb.

Az egyik helyi férfi, aki rendszeresen fut a tengerparton, azt mondta, nem érti, miért került hirtelen a labda a figyelem középpontjába. „Egy hónapja ott van. Megpróbáltam meglökni, de nem mozdult" – mondta az NHK japán közszolgálati csatornának.

Egyesek szerint a fémgolyó hasonlított valamire a népszerű Dragon Ball mangasorozatból, míg mások azt gondolták, hogy az égből hullott UFO.

Az objektumról készült tévéfelvételek spekulációkat váltottak ki a közösségi médiában, és nem sokkal azután jelentek meg, hogy Japán azt mondta, hogy „erősen gyanítja", hogy az elmúlt években több kínai kémgömböt is észleltek a területén.

Azonban a gömb felületén lévő két fogantyú jelenléte prózaibb magyarázattal szolgál: a fémgolyó egy kikötőbója lehet, amely egyszerűen meglazult és elúszott - írja a The Guardian.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.