Túl zsíros lett az étel? Ne aggódj, van megoldás!

Forrás: Shutterstock -
trükk megoldás zsíros étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legjobb konyhatündérekkel is megesik néha, hogy nem úgy sikerül az elkészített fogás, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Ám ilyenkor sem kell megijedni: néhány trükk segítségével helyrehozható, ha túl zsíros lett az étel.

Számtalan trükk található az interneten, amelyek segítségével könnyebbé válnak az olyan mindennapi teendők, mint a főzés, takarítás, mosás. Korábban beszámoltunk arról, hogyan lehet új életet adni a koszos, büdös konyharuháknak, de a fakanalak tisztán tartására is adtunk már néhány tippet. Emellett nemrég arról írtunk, hogy hogyan lehet a hó végén is ízletes fogásokat tenni az asztalra, ezúttal pedig abban segítünk, hogy hogyan lehet kijavítani a túl zsírosra sikerült ételeket:

húsleves Forrás: Shutterstock

Az első trükk, hogy várjuk meg, amíg kihűl a túl zsíros étel, ezután pedig könnyedén le tudjuk szedni róla a megszilárdult zsiradékot. De jó ötlet lehet az is, ha a túl zsíros húsleves tetején végighúzunk egy papírszalvétát, ami magába fogja szívni a felesleges zsírt. Ha pedig a mártás lett túl zsíros, egy csipetnyi zsódabikarbónával könnyedén feljavíthatjuk.

Ha további zsírtalanítási tippekre van szükséged, a Vidék íze összeszedett néhány további ételmentő ötletet, amelyeket ide kattintva lehet megtekinteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.