Eleged van a büdös, piszkos konyharuhákból? Ezekkel a trükkökkel örökre leszámolhatsz velük

takarítás konyhai praktika háztartás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizonyára sokan egyetértenek abban, hogy a házimunka egyik legkevésbé kedvelt feladata a konyha takarítása, kiváltképp a mosogatás. Ezek a tevékenységek gyakran vonnak maguk után egy halom mosnivalót, beleértve a törölgetésre használt textíliákat is.

Az állott, koszos konyharuhák nemcsak esztétikai problémát jelentenek, hanem veszélyes kórokozókat is rejthetnek magukban. Ezekkel az egyszerű és nagyszerű praktikákkal viszont elejét veheted a fertőzéseknek.

ECETES MÓDSZER

Mire lesz szükséged?

  • ecet
  • mosószer
mosógép Forrás: Shutterstock/Andrey_Popov

Pakold be a mosógépbe a koszos konyharuhákat! Tégy a mosószeradagolóba egyenlő arányban mosógélt és ecetet, ezután indítsd el a szokásos programot! Ha lejárt a mosógép, de még mindig kellemetlen szagúak a textíliák, ismételd meg ugyanezt még egyszer! Ha havonta egyszer átmosod a rongyokat ecettel, garantált a friss illat.

BÓRAXOS MÓDSZER

Mire lesz szükséged?

  • bórax
  • szódabikarbóna

A szennyes konyharuháidat a szokásos módon helyezd a mosógépbe, mosószer helyett azonban adj hozzájuk egyenlő mennyiségű bóraxot és szódabikarbónát! Mosd ki a rongyokat, majd szárítsd meg őket! Így garantáltan eltűnik belőlük az összes kellemetlen szag.

FORRÓ VIZES MÓDSZER

Mire lesz szükséged?

  • forrásban lévő víz

Havonta egyszer helyezd a konyharuhákat forrásban lévő vízbe kb. 5-7 percig! A bacilusok elpusztulnak ezen az extra magas hőmérsékleten, mely a bebüdösödést is megszünteti.

Kíváncsi vagy más hasznos konyhai tippekre is? Olvasd el a Mindmegette cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.