A Golden Globe- és Emmy-díjas Kiefer Sutherland koncertet ad Szolnokon: ekkor érkezik hazánkba

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jorg Carstensen -
Emmy-díj Kiefer Sutherland Golden Globe Szolnok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiefer Sutherland nyáron koncertet ad Magyarországon. A világhírű színész, aki eddig három zenei albumot jelentetett meg, július 8-án a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban lép fel.

A számos mozifilmben és sorozatban ismertté vált 56 éves sztár először ad koncertet Magyarországon. Country rock és blues számait különleges helyszínen, a repülők árnyékában, a RepTár udvarán fogja elénekelni - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A londoni születésű, brit-kanadai kettős állampolgárként az Egyesült Államokban élő Kiefer Sutherland első countrylemeze 2016-ban jelent meg Down in a Hole címmel, ennek dalait Sutherland Jude Cole-lal közösen írta. A második, Reckless and Me című anyag három évvel később, 2019-ben érkezett, az ezen szereplő számok leginkább az americana stílusba sorolhatók. A tavaly a rangos Cooking Vinyl kiadó gondozásában kijött Bloor Street a folk, a világzene és a country jegyeit viseli magán.

A zenét kiskora óta kedvelő színész egyik hobbija a gitárgyűjtés, és rajong a Queen együttesért.
Anyai nagyapja a kanadai Saskatchewan tartomány kormányzója volt, apja a neves színész, a 87 éves Donald Sutherland. Első filmszerepét tizenhét évesen kapta: a Gengszterpapa című amerikai családi vígjátékban apjával együtt játszott. Pályakezdőként három évig Robert Downey Jr. szobatársa volt, akivel 1988-ban játszott együtt az 1969 című háborús drámában.

Kiefer Sutherland koncertet ad Szolnokon Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jorg Carstensen

A kilencvenes években a széles nagyközönség is megismerte az arcát, tehetségét több műfajban mutatta meg. Az Egyenesen át című thrillerben Julia Roberts volt a partnere, főszereplője volt a Dark City című film-noirnak, játszott az Egy becsületbeli ügyben és a Twin Peaks kultikus televíziós sorozat mozifilmváltozatában is. A három testőrben ő volt Athos, a Ha ölni kell című krimiben ismét apjával együtt szerepelt.

Talán a legtöbben Jack Bauer ügynök szerepében látták a 24 című televíziós sorozatban, amelyben 2001-től 2014-ig játszott nyolc és fél évadon át. Alakítását Golden Globe- és Emmy-díjjal jutalmazták.
2016-ben A kijelölt túlélő című tévésorozatban, politikai thrillerben az Egyesült Államok elnökét formálta meg, de szerepelt Lars von Trier Melankólia című filmjében is. Csillaga díszíti a kanadai és a hollywoodi Hírességek sétányát, az utóbbin apa és fia csillaga egymás mellett található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.