Letartóztattak egy férfit, aki robbanószerekkel megpakolt csomagot akart feladni a repülőtéren

Forrás: Shutterstock -
robbantás poggyászvizsgáló reptér robbanás repülőtér letartóztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Letartóztattak egy férfit az egyesült államokbeli Pennsylvaniában, aki robbanószerekkel megpakolt táskát akart feladni az állam repülőterén egy Floridába tartó járatra - jelentette be helyi idő szerint szerdán az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Hivatala (TSA).

A tájékoztatás szerint a 40 éves Mark Muffley hétfőn, a Florida állambeli Sanfordba tartó járatra akarta feladni csomagját, és a poggyászvizsgálat során megszólaltak a riasztók. Ezt követően a repülőteret kiürítették, egy részét ideiglenesen le is zárták.

A csomag átvizsgálásában a helyi bombaszakértők mellett az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is részt vett - tette hozzá a hivatal egyik szóvivője.

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

A poggyászban egy butánpalack mellett szemcsés porra bukkantak, mely a gyanú szerint villanópor és a kereskedelmi forgalomban lévő tűzijátékoknál használt por keveréke.

Az FBI kedd reggel letartóztatta Muffleyt, akit várhatóan csütörtök délután hallgatnak ki -írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.